Van waterlelies tot modeweek op water

AMSTERDAM - De Indische Waterlelies is het √©√©nentwintigste sprookje op de route in het Sprookjesbos en toont middels een volledig geconditioneerd binnentafereel het sprookje van zeven betoverde waterlelies die door een heks gedoemd zijn te dansen. Dit verhaal is gebaseerd op een verhaal geschreven door Koningin Fabiola. Het sprookje werd ontworpen door Anton Pieck en technisch uitgewerkt door Peter Reijnders. 

Het werd geopend in 1966 en was de grootste attractie die de Efteling tot dan toe had gebouwd. Dit sprookje in de Efteling vormde de inspiratiebron voor de Floating Fashion Week (FFW), wereldwijd de eerste Fashion Week op het water, die op 21 mei 2013 door couturier Sheila de Vries werd geopend op de 400-jarige Amsterdamse grachten.

De internationaal bekende architect prof. Cees Dam is beschermheer van de speciale modeweek. De koninklijk onderscheiden uitgever Phia Baruch, de oudste modejournalist van Nederland en oprichter van de Nederlandse Vereniging van Modejournalisten, is adviseur van de Floating Fashion Week (FFW) en Christian Houkes is bedenker.