Van der Klein is pro of contra...

Laatst hoorde ik Jort Kelder iets zeggen in Buitenhof wat me trof... Hij zei dat Oud Geld een stuk socialer is dan de Nieuwe Rijken.
Ach Van der Klein... Jullie idealiseren een andere vroegere tijd. Deze generatie kampt nu hoofdzakelijk met tijdgebrek. Nu is "tijd" hetzelfde als "geld."


Kennelijk vinden wij aldoor dat de tijd ons veel te snel gaat maar in die jaren duurde één seconde net zo lang als nu.
Klopt Van der Klein. Alleen hebben mensen van nu veel meer tijd nodig om te ontspannen. Dat wéét je toch? Ze hebben het meer dan ooit nodig...


Yes. De moderne mens is verplicht zich zo compleet mogelijk te ontwikkelen. inclusief: yoga, mindfulness, reizen, culinair eten, museum- en theaterbezoek, regelmatig joggen en minstens 10x per jaar bioscoopbezoek... Anders ben je niet BIJ.
Zomaar boeken lezen vergeten? Hoe durf je Van der Klein? Boeken en geschriften vormen het fundament van het denken van onze hele mensheid...


Boeken zijn toch UIT. Gelukkig heeft de M.M. (Moderne Mens) zijn telefoon om de hele dag te bestuderen, zijn apps, tabloid, eyeped, dvd-speler etc.
Geef mij toch maar een goed boek. Boeken gaan nooit weg. Wat denk je van de Heilige Boeken die met hun gevleugelde wijsheid ons leven en dat van millioenen andere mensen inhoud geven? Ook daarom kan ik echt van boeken houden. En waardeer ik zeker ook een goed radio- of tv-programma heel erg.


Wat gewoontjes toch. Een veel te doorsnee-visie voor de M.M. Wou je Pinterest soms helemaal vergeten? En Instagram of Facebook? Ben je echt niet bezig aan het Nieuwe Twitteren? Dat meen je niet?
Nee Van der Klein. Ik laat mij niet over-rulen. Het klinkt mij allemaal in de oren als het gekrakeel van een dolle groep zwerfvogels. Even een waanzinnig gesnater en drukte maken en dan vliegt alles - hop... tjoep!- opeens weer weg...


Al die suggestieve en emotionele confrontaties vervluchtigen doorgaans inderdaad heel snel. Al blijft er soms -terecht of niet terecht- wel eens iets van hangen. Druk gesnater...  Veel gefladder... Ja...Waarvoor?

Dit doet mij denken Baruch aan de eerste regel van het beroemde Slavenkoor van Verdi. Die luidt niet voor niets: Vlieg gedachten op gouden vleugels...