Hoe smeren de beren hun brood in de netwerkgeneratie

alt

"Soms ben ik zo blij dat ik wat eerder ben geboren. Daardoor hoef ik van mezelf bepaalde ontwikkelingen niet meer te volgen..."
Vind je dat echt Van Der Klein? Heb je het soms over de Top 40?

"Nee. Ik heb het over al die figuren die ik continu met een mobiel vast aan één oor gekleefd zie rondbanjeren. En in hun hand houden ze steevast een extra-Twittermobiel."
Hoe smeren die mensen dan hun brood Van Der Klein?

 

 

"Waar heb je het over? Het is toch helemaal niet meer gebruikelijk je eigen broodje te smeren? Terwijl je dat kant en klaar bij het bio-bakkertje met het juiste aantal calorieén kan kopen?"
Het zal wel. Maar die bio-broodjes vind ik zo over-gezond. Vermoedelijk zal het me nog wel eens duur te staan komen maar ik vergrijp me graag aan allerlei miskende lekkere broodsoorten.

"Jij loopt ook niet de hele dag te Twitteren. En al dat Turkse of Marokkaanse brood is heel betaalbaar en smakelijk."
Ik eet graag stevig brood zoals Abdijbrood.

 

"Dat klinkt mij te Calvinistisch."
Hard brood kun je ook fijn roosteren...

 

"Ook brood roosteren doet men tegenwoordig niet meer. Er wordt een broodje gezond gekocht en dit wordt gelijktijdig naar de hele vriendenkring geTwitterd."
Zoiets van ... eh...Ben nu bij Bakker Smul en neem een broodje Gezond zonder boter en kom daar toevallig ook onze nieuwe postbode tegen...

 

"Precies. En die postbode bleek dan een vroegere buurman te zijn waarvan het je toen al opviel dat hij thuis zelf nooit iets kon terugvinden. Nu studeert hij en is hij postbode als bijbaan."
Misschien studeert hij voor afdelingsmanager van een grote helpdesk.

 

"Hoezo?"
Ik vind het zo vervelend dat ze al die gesprekken van medewerkers van een helpdesk opnemen en de klanten daarna in een onderzoek willen laten vertellen of ze wel goed genoeg geholpen zijn. Wat een onpersoonlijk gedoe.

 

"Dat herinnert me aan een bekende Twitteraar die rond lunchtijd zo blij was dat er bij de bakker maar twee klanten voor hem stonden in de rij. Hij Twitterde overal rond dat hij nummer 3 was en zo aan de beurt. Toen bleek dat de twee klanten daarvoor elk 25 broden bestelden en heel lang bezig waren..."
Hij is vast weggelopen en heeft dat natuurlijk weer rond getwitterd!

 

"Inderdaad. Hij was heel kwaad en Twitterde het aan al zijn vrienden."
Zo gaat het nu eenmaal in het leven van de netwerkgeneratie. Wat zij noemen: Real Life. Vergis je niet want ze zijn snel en succesvol. Zij vormen samen toch de toekomst en leven geheel in hun eigen gemeenschap. Al is de wereld is dan wel heel klein geworden.

 

Zozo... Volgens mij is de aarde nog steeds even groot...