Quyvorim Biervliet: Hoe lang heb ik nog maatje 34?

Laat ik niet te ver gaan met een te waarheidslievende kijk op mijn eigen vrouwelijke wereld. Hoe lang verblijf ik nog in het aangename tijdperk waarin ik nog steeds geen afscheid heb hoeven nemen van maatje 34 omdat ... je derrière nu eenmaal weigert mee te werken? Als je naar de feiten kijkt is het leven met het voorbijgaan van de tijd nogal triest. Wij willen daarom liever niet met die facts of life geconfronteerd worden. Liever creëren we dan een denkbeeldige wereld die behaaglijk voelt maar eigenlijk een utopie is.
In hoeverre blijf ik nog fysiek bevoorrecht door mijn goede genen voordat maatje 36 transformeert tot 40? Ik denk dat ik het antwoord op deze vraag niet wil weten. Dat bikini broekje van 2 zomers geleden is verleden tijd en een denkbeeldige modellen carrière zit er dus er echt niet meer in.
Dit is een praktisch maar tegelijk ook een filosofisch inzicht. Het zal allemaal steeds doorgaan. Je snelle stofwisseling neemt op den duur geleidelijk af en misschien word helaas je haar ook iets dunner... Al zou je aan ervaring en wijsheid rijker worden en kabbelt alles eigenlijk wel rustig door...

Je weet het soms ook maar al te goed. Je moet het wel zien want je wordt steeds meer geconfronteerd met jezelf. Met de erfelijke genen van je ouders en de invloeden vanuit je omgeving die ook jouw leven soms toch zullen begrenzen.
Op het ene moment lijkt het alsof het leven je inhaalt en op het andere moment lijk jij de touwtjes in handen te hebben. Dan voel je je 'vetcool.'
Natuurlijk weet ik ook wel dat het om een eigenzinnige combinatie gaat tussen gezonde voeding en beweging en ongetwijfeld die onmisbare gunstige portie DNA.
En naast de fysieke kenmerken die ouder worden illustreren kun je het een uitdaging vinden om geestelijk jong te blijven. En er is nog méér. Zeker ook niet afstompen door avontuurlijk te blijven en ga zo maar dóór...

Afgezien van al die fysieke consequenties heb ik soms toch mijn twijfels over de maatvoering in sommige winkels. Waarom paste die nieuwe bikini maat 34 mij namelijk toch wél?