Pop Up Arties domineren opening Modeweek Amsterdam

AMSTERDAM - Tijdens de opening van de Amsterdam Fashion Week manifesteerden zich diverse Levende Kunstwerken ofwel Pop Up Arties temidden van het toch al fantastisch mooi geklede publiek. Beauties gehuld in vaak elegante zwarte partydress betraden op van die glinsterend gedecoreerdeongelooflijk hoge zomerhakken in bijpassend gezelschap de grote partytent. Veel prachtig geklede jonge mannen begeleidden ofwel een schitterende dame of elkaar. En overal klaterde de topconversatie om je heen... Wat moet je daar als eenvoudige Einzelgänger tussen?

Op de Fashion Week staan overal bij gangen en hekken aardige en voortreffelijk geklede jonge mensen die je graag van informatie voorzien. Maar toch... Als je echt niemand - niemand tegenkomt die je van drie kussen naast je gezicht voorziet? Dat mis je zo. Niemand die vraagt: "Hoe gaat het met je? "zonder het antwoord te willen horen. Niemand die even op jou wacht en samen met jou ergens om lacht...

Dan moet je weten wat dáár je missie is. Die is: gewoon belangstelling hebben voor wat er om je heen gebeurt. HET meemaken allemaal. De shows en zeker niet minder het publiek wat zich zo chic met anderen vergelijkt. Gelukkig zijn er dan de Pop Up Arties die iedereen direct verrassen en vrolijk maken omdat ze een uniek en authentiek zijn. Zij laten heel creatief zien wat ze willen. Aandacht willen zij en ze gedragen zich daarnaar ook met hun presentatie. Deze uitdagende verschijning heet Aynouk Tan en is bijvoorbeeld gehuld in een kleurrijke creatie van de ontwerper Maryme Jimmy Paul.
Zij is journalist, docent, adviseur en art director op het gebied van mode. Voor musea en kunstinstellingen creëert ze installaties en performances. Een hele drukke en aktieve modedame dus.
Hier ziet u onze hoofdredactrice in een prettig gesprek gesprek gewikkeld met de creatieve metamorfose van deze strijdbare Aynouk Tan. Gekleed in een donkergroen camouflagejasje en gefotografeerd door onze medewerker Ivor Ray vormen beiden onverwacht een confronterend beeld van een tijdperk vol contrasten.