Nieuwjaarsstress

Zie je ook op tegen deze week waarin je bijna omvalt van de Gelukkig Nieuwjaar-wensen? Het moet en zal gebeuren met veel optimistische nadruk ook al ben je nog helemaal low energy van alle stress van iedereen gedurende de Kerstdagen. Hoe ga je er mee om als je wel open en inspirerend zou willen zijn maar er alleen maar hoopvol van droomt nergens anders te zijn dan languit op je eigen bank. Niets te willen wensen of je het wel of niet meent maar alleen maar totaal brak en lekker lui daar uit te rusten.

Doe dat alsjeblieft. Maak het gezellig voor jezelf en als je de uitputting voorbij bent kan je weer eerlijk en oprecht te zijn tegen jezelf en de wereld om je heen. Misschien ligt er nog ergens een oliebol voor je in het Nieuwe Jaar. De dagen zullen toch wel verstrijken daarna en het ligt aan jou hoe je ze zult invullen.
Drink eens op jezelf en het leven. Ga een beetje prettig in de retrospectie over wat er allemaal is gebeurd in het vorige jaar en alles wat je gaat verbeteren. Of niet natuurlijk. We zijn allemaal maar mensen hoor. En laat die parties even zitten tot je weer helemaal bij bent. Dan kan je iedereen weer volop alle goeds wensen. Misschien jammer om wat van die borrels te missen maar met een kopje thee en een beetje liefde kan het heus ook!
Voor iedereen een heel goed en voorspoedig 2016!

Foto: Deze papegaai van de bekende journaliste en thrillerschrijfster Desa Macolic was een dominante mede-gast tijdens een feestelijke Nieuwjaarsparty. Hij had af en toe het hoogste woord. Als het aan Lorre had gelegen was hij alleen aan het woord gebleven...

TEKST EN FOTO: JOHN PRINS