De Nieuwe Wereld en de Oude Wereld komen elkaar steeds vaker tegen

Het is nu een zeer interessante tijd want er is een Nieuwe Wereld met veel technische veranderingen in aantocht waardoor veel van de Oude Wereld een andere plaats krijgt in het dagelijks leven of ook soms compleet gaat verdwijnen. Je kunt het betreuren of genieten of op twee manieren tegelijk bekijken maar het gebeurt nu eenmaal. We kunnen de hoop uitspreken dat in plaats van oude delfstoffen als gas en kolen een nieuwe energiewinning voor onze veelbeproefde aarde wordt gevonden door wind, zon of bio-energie. Er zijn al nieuwe technieken ontwikkeld om via 3D met de computer niet alleen kleine objecten maar ook complete gebouwen of schepen te maken. Zo zullen er robotten zijn die ons in de toekomst gaan helpen ons hele huis schoon te maken. Nu is daar al een begin van zichtbaar met robotstofzuigers. De Nieuwe Wereld is er namelijk al. Er zijn robotten om beter operaties uit te voeren.
In Japan geven de robotten al les. Misschien zijn er in de nabije toekomst veel minder docenten nodig. En nu iedereen zelf met een telefoon behoorlijk goed kan fotograferen wordt het voor de profs in het fotovak ook moeilijker.

Uiteraard kan zo'n robot op dit moment nooit weergeven wat een ervaren docent voor de leerling betekent. Hoewel dat op den duur kan veranderen. De programma's kunnen verbeteren. En dan gaat de techniek de kwaliteiten van de mens toch overnemen. 

Nu is de realiteit nog steeds dat de professionele fotograaf door kwaliteitsfoto's absoluut aan de top staat. Maar niet iedere consument van het nieuws ziet dat dus heeft het kostenplaatje het laatste woord. Door al deze nieuwe ontwikkelingen zullen ook andere beroepen straks minder nodig zijn.

In de modewereld verdwijnen eveneens veel winkels en moeten de modemensen ongelooflijk hard werken om te kunnen overleven. Veel mensen van de Oude Wereld zien deze ontwikkelingen met lede ogen aan. Er zijn dierbare winkelketens en mooie grote ondernemingen die worden weggeschoven door de Nieuwe Wereld. Soms houden bepaalde subculturen zichzelf toch in stand en doen alsof deze ontwikkelingen niet plaats vinden.
Het is inderdaad zwaar als jarenlang hard werken opeens voor niets lijkt te zijn gebeurd maar sommige mensen vinden toch wel weer een plek in de Nieuwe Wereld.
Hoe zit het met de journalistiek? Daar rollen ook heel wat mooie vakmensen van hun stoel. Aan de andere kant komen er amateur-aanbieders van het nieuws bij. Nieuwssite NU.nl bijvoorbeeld heeft een nieuwe app gelanceerd waarmee gebruikers direct videobeelden naar de redactie kunnen streamen. Met NUlive, zoals de app heet, kan de redactie burgers die zich binnen een nieuwswaardige gebeurtenis vinden vragen om te filmen met hun telefoon. Ook kan de redactie instructies geven aan de filmers. NU.nl kiest vervolgens een livestream uit, die het aanbiedt aan zijn eigen kijkers.
Hierdoor heeft NU.nl straks duizenden burgers die als extra-cameraploeg gratis beelden kunnen opsturen naar de redactie als zij ergens in de buurt zijn van een plek waar het nieuws zich afspeelt.

De constructie is zodanig dat beelden die de redactie niet scherp genoeg of qua inhoud te schokkend vindt na ontvangst niet worden uitgezonden. Het belooft een heel democratische en snelle manier van samenwerken te worden waar veel mensen plezier aan kunnen beleven.
Persoonlijke visies van kritische profs in de journalistiek blijven daarnaast toch altijd onmisbaar. O ja... En die Oude Wereld blijft voorlopig toch volop gehandhaafd met de verbijsterend grote wereldwijde hang naar Vintage op zoveel verschillende gebieden.

AZIZ BEKKAOUI VERTOLKT IN ZIJN CREATIES EXACT DE ONTMOETING TUSSEN DE OUDE EN DE NIEUWE WERELD... GLOBETROTTERS TREKKEN DE AANDACHT DOOR ELEGANCE EN SPORTY CHIC...