IN EN UIT IN 2018

  IN- De vrouw van 2018 draagt het hele jaar door typische zomerkleuren. Juist ook in de winter. Roze en citroen- en okergeel domineren het beeld ook in de winter. Een nieuwe haar plaats opeisende kleur is ultra-violet. De 2018-girl staat plezierig in het middelpunt en wil shinen! Haar outfit: straalt van beschaafde glinsteraccenten. Haar make-up en zelfs haar lippen glanzen. UIT- Wéét wat je aantrekt... Zelfs tussen je beste kennissen en vrienden... Kan je niet met je vlekkerige jeans met scheuren en gaten verschijnen of het moet een bijzonder gaten-kunstwerk zijn. Je mag het natuurlijk koppig doordragen omdat iemand zei dat hij jou daarin sexy vond maar bedenk dat anderen je medelijdend bekijken.

IN- De herenmode van 2018 brengt steeds minder scherp gesneden herencostuums in beeld. Het kan allemaal wat losser en informeler ook voor het zakelijke pak. En er zal in 2018 veel meer worden gecombineerd met T-shirts en truien. Ook wordt de lichte witte of beige pantalon zowel in de zomer als winter meer gedragen. Vermoedelijk door Jort Kelder die als een trendsetter nogal wat durft te dragen ook op tv. Voor jonge mannen of jong ogende mannen zijn leren jacks, gilets, een zwierige shawl en suede laarzen stoer. En ook gedurfd en apart. UIT- Mannen met langere baarden die op hun eigen grootvader lijken. Ook mannen met een tikje een ongeschoren gezicht hebben het helemaal gehad. Het staat slordig. Hoewel er enkele uitzonderingen zijn die daardoor juist een herkenbaar type zijn geworden.

IN- De Geitenwollen Sok is volledig in eer hersteld. Heerlijk natuurlijk en meteen lekker warm maar vooral Duur-Zaam. UIT- Gezond kan trouwens heel erg tegenvallen. Smoothies zijn bijvoorbeeld niet zo supergezond als werd gedacht. Het gemak dienst de mens maar toch ... ze zijn wel vitaminerijk maar komen zonder voorbereiding heel plomp in je maag terecht.

IN- Vol idealisme groene kleding dragen. Chic als jurk of pak of in de vrijetijdssector: groen is het toverwoord voor Duur-Zaam. Wie groen draagt wordt op handen gedragen. UIT- Groen haar is inderdaad heel handig omdat je vrienden je meteen kunnen spotten in de drukke menigte maar helaas: groen haar is finito.

IN- Superhelden in films en strips. Zowel Disney maar ook andere attractieparken storten zich graag op deze schitterende voorbeeldige personages. UIT- Mensen die op Facebook doen alsof ze de hele dag met volle teugen van het bekende gepruts en gedoe genieten en niet ophouden daarvan melding te maken.

IN- Speciale bieren drinken. Met vrienden: fantastisch. Het liefst van een speciale brouwerij met een verhaal. Of -te gek- van je eigen brouwerij die je samen met een vriend hebt ontwikkeld. Of van een kennis -eventueel van een kennis van een kennis- die het bier volgens een Geheim Middeleeuws Recept heeft ontwikkeld. UIT- Proosten met wat je ouders etc. drinken. Helaas heeft niet iedereen zo'n goede smaak als jij.

IN- Alleen produkten kopen die Fair Trade zijn. UIT- Je lievelingschocolade weg doen omdat Radar ontdekte dat het niet Fair Trade was . Maar het was nog wel puur?...

IN- Vis met rijst en vreselijk gezonde groente. UIT- Aardappelen en pasta zijn in de ban gedaan maar dat valt nog niet mee als je eigenwijze huisgenoten hebt.

IN- Dertigers aan de macht: Jesse Klaver, Lilian Marijnissen en Thierry Baudet. Lange Frans en L'le Kleine. Bruisend de toekomst tegemoet. UIT - Ouderen proberen onderuit te halen omdat je denkt dat je slimmer bent maar probeer het toch maar eerst eens te worden.

IN- Lijstjes maken van van alles en nog wat over wie het beste is in dit of dat of het machtigste of mooiste. Het grootste museum, de drukste winkelstad etc. UIT- Iets of iemand of een organisatie in haar of zijn waarde erkennen gewoon omdat je daar zelf over nagedacht hebt en dat vindt.

IN- 'n Parkeerplaats zoeken voor je fiets. UIT- Ach nou... Kwak die maar ergens neer...

IN- ik doe mijn mobieltje uit al is het maar een uurtje... UIT- Ik doe het wel helemaal 5 minuten uit want ik moet even mijn fiets vast zetten.

IN- het nieuwe woord voor jongeren is niet meer cool, strak of tof. Het nieuwe woord van de jongeren is episch. Daarbij moet je denken aan helden en ridders die op avontuur gaan en gevechten winnen. Aan een draak verslaan. UIT: Deze woorden vinden jongeren gek: woorden als aarzelen, huiveren, hoteldebotel, knalfuif, vetkuif of ergens tureluurs van worden.

IN- Dieren de ruimte geven. Wat 'n opluchting... UIT- Alle grond is om geld aan te verdienen en dieren en bomen lijken er niet toe te doen.

IN- De mens die onsterfelijk wil worden -behalve als het leven voltooid is- hoewel 150 jaar worden toch een beetje tegenvalt. UIT- 150 jaar worden en denken; Ik heb het nu pas allemaal gezien.

IN- De Robot is mijn beste vriend en Tinderen maakt mij heel gelukkig. Soms tenminste. Wel eens. UIT- Wat? 20 jaar achter lopen doordat je je mobieltje niet gebruikt? Dat is een groot probleem.

IN- Nog steeds: Het is Allemaal Jullie schuld. UIT- Helaas weet je best beter. Je geeft niet toe Maar Willem Alexander zei het al: "We moeten het samen doen. Probeer niet alleen in je eigen bubbel te blijven..."

...DIEREN DE RUIMTE GEVEN. WAT EEN OPLUCHTING...

ILLUSTRATIE: BEN HEYTZE