Van der Klein: Het moet kloppen...

  "Je tuin is wel een fantastische wildernis. Met bovendien een kat er in..." Hmm... Ik betwijfel sterk of dat als compliment voor mij kan worden opgevat.

"Beschouw het zoals je wilt Baruch. Jij laat de natuur tenminste zijn eigen gang gaan." Zijn gang gaan? ... Of háár gang gaan? Het gaat om De Natuur Van der Klein.

"Daar wil ik geen genderkwestie van maken. 'Het' kan tegenwoordig toch ook?" O. Ik zou er dan liever 'zij allemaal' van willen maken. Authentieker geformuleerd: hun of hullie...

"Hun?... Historici hebben vastgesteld dat de Hunnen op veel gebieden een uitzondering vormden in vergelijking met andere volken. 'Hunnie' is dus niet zo gek." Oef... Oef! zou Winnetou zeggen tegen zijn beste vriend-vijand in de boeken van Karl May. 'Ga niet te ver broeder. Het is al zo warm vandaag.

"Okay. Maar ik kan niet nalaten vast te stellen dat er officieel zoveel dingen worden beweerd en feiten verdraaid die helemaal niet kloppen. Daar mag je je absoluut niet voor afsluiten en meegaan met alles doordat je je ogen ervoor sluit." Heb je te veel You Tube filmpjes bekeken of wil je alleen maar constateren dat die Indianenboeken-van-Toen nu helemaal uit de gratie zijn bij jongeren?

"Die Indianenboeken zijn niet totaal weg hoor. Maar ze zijn een tikkeltje te dik voor de huidige lezertjes die die verhalen liever in een flitsend tekenfilmpje voorbij zien komen. En op You Tube kun je zeker ook wel nuttige waarheden terugvinden..." Brand los . Er zit je kennelijk iets hoog...

"Zo heeft men altijd beweerd dat Nero in het Colosseum de Christenen voor de leeuwen heeft gegooid." Sorry... Het Colosseum; is dat Grieks of Romeins?

"Haha... Dat is een fantastisch en enorm groot stadion in Rome met 50.000 zitplaatsen. Er kan daar ook best wel eens iets heel verschrikkelijks hebben plaats gevonden. Dat valt niet uit te sluiten maar alleen niet onder Nero. Het Colosseum is pas 80 jaar na Christus geopend. En keizer Nero leefde lang daarvóór." Misschien deed hij ook wel erge dingen en hebben ze die verschrikkingen er maar aan toegevoegd later.

"Dat is wel zeker. De meeste machtige mannen zijn trouwens nooit 100% goed of 100% slecht. Al zijn daar wel uitzonderingen op." ... Maar in de oudheid bestond de geschiedenis toch ook door verhalen die aan elkaar werden over-verteld. Misschien werden die in de loop van de tijd aangedikt om ze mooier te maken. Dat merk je ook vaak bij een roddel over iemand die in een bepaald kringetje de ronde doet. Het verhaal wordt steeds 'mooier'. Waarom zou dat met de geschiedenis anders zijn?

"Later kreeg je natuurlijk de drukpers om informatie over te brengen. En de laatste 40 jaar de computer waardoor je met een druk op de knop in één beweging alle info volgens jouw visie binnenhaalt. Kan je dan checken en doorgeven. Ook al is het niet altijd 100% wáár wat je te lezen krijgt." Het is dus net als vroeger want onze nieuwsbronnen blazen sommige kwesties ook op en 'vergeten' andere.

" Ja hoor. Het is net als het wéér. Het zou nu 20 graden zijn maar het lijkt wel 35. Laten we ons van een flinke plens water of zoiets bedienen. Misschien hangt er ook wel onweer in de lucht." Dat hangt er altijd Van der Klein. Verhalen vol overdrijving zijn en blijven ook van alle tijden. En ... In ieder geval hebben wij van die Hunnen en Nero nu totaal geen last meer. Laten we gauw iets heerlijk koels bestellen. Het leven is goed... Heel goed voor ons...

... ONWEER EN OVERDRIJVING ZIJN VAN ALLE TIJDEN MAAR DE NATUUR HEEFT TOCH HET LAATSTE WOORD...