Hoe komen zij een lange hete zomer door: JUDIT

  Hoe komen belangrijke vrouwen een lange hete zomer door? Judit is juist na een drukke werkdag in een ambtelijke functie bij haar huis gearriveerd. Ze waaiert zich wat koelte toe. Blij dat ze nu kan relaxen na het urenlang uitpluizen van allerlei documentatie.

Hoe blijft zij deze Long Hot Summer de baas? "Makkelijk zat. Dagelijks sporten of zwemmen en vooral heel uitgebalanceerd eten."

Uitgebalanceerd eten? Bedoel je soms ongekookt eten of zoiets? "Zover ga ik niet hoor. Ik eet wel heel bewust en ben al 2 maanden gestopt met roken."

Je bent gestopt? Een bekeerde zondares dus... "Ik kom oorspronkelijk uit Hongarije maar ik woon al jaren in de hoofdstad. Daar voel ik me absoluut thuis. Alleen valt het me op dat sommige mensen hier echt verbaasd zijn dat een single-vrouw van buitenlandse afkomst zo gezond en uitgebalanceerd eet."

Aha!... "Ik ben er zelfs van overtuigd dat ik gezonder eet dan 95% van de huidige bevolking want ik let heel gedetailleerd op wat ik wel en juist niet eet. Ga als je wilt mee naar mijn huis... En als diegene die mijn huishouding verzorgt weg is laat ik je de inhoud van mijn ijskast zien. "

Moet zij daarvoor dan eerst weg zijn? ... "Ja. Anders is het net alsof er gecontroleerd wordt. Bovendien is het geen 'zij' maar een 'hij' want ik ben heel geëmancipeerd."

Inmiddels wandel ik haar huis door en betreed de keuken waar nu de deur van een enorm grote koelkast openzwaait. Ik raak meteen zeer onder de indruk... "Kijk maar: natuurlijk eet ik volkorenbrood of biologische crackers. Er zijn 5 ook soorten vis aanwezig van zalm in diverse variaties tot panga. Bovendien ben ik gek op gamba's."

Veel mineraalwater. Géén bier?... "Bier... Een dame drinkt hoogstens een droge witte wijn en bij uitzondering een glas rood. Hier zijn enkele mooie salades, drie soorten groente en drie soorten fruit. Vegetarisch-biologisch broodbeleg en zeewier."

STOP... Ik ben ervan overtuigd dat Judit uit Hongarije de hitte van deze zomer uitstekend zal doorstaan. "Mag ik dan hierbij nog een echt Hongaarse smoothie aanbieden?"

Graag. Merci. Wat zit hierin?... "Een banaantje, frambozen, aardbeien en een klein beetje echte bijenhoning met een snuifje kaneel. Dit allemaal gecombineerd met mineraalwater."

Wat een vitaminebom! ... Mmm... Het smaakt naar de zomer... "Vooral voor vrouwen die het druk hebben kan ik deze combi ook aanraden. Gun het jezelf en geniet ervan want deze smoothie zit stampvol antioxidanten. Dat is heel goed voor je uithoudingsvermogen en voor je huid."

... JUDIT UIT HONGARIJE GENIET VAN DEZE ZONNIGE ZOMER...