Van der Klein ontdekt computerfout

"Ik heb Jack nooit eerder zo meegemaakt. Hij was heel erg van streek en wist niet waar hij het zoeken moest..." Bedoel je die kok uit jouw vriendenkring die op alles altijd zo heftig reageert?

"Dat is Jack niet. Dat is Raoul. Jij kan gewoon niet hebben dat hij mij opbelt als België verloren heeft." Bedoel je dan die druktemaker waar je nog mee gestudeerd hebt? Die maakt ook van elke mug een bomexplosie...

"Hij is vaak gestresst maar wat maakt dat uit. Ik zie niet in waarom we mijn hele vriendenkring moeten doorlopen voordat we bij Jack aankomen. Je weet dat hij het met een uitkering moet doen?" Dat weet ik best. Daar is niets mis mee. Als je er de tijd voor neemt praat hij je je oren van je hoofd over zijn werk als vrijwilliger.

  "Je weet misschien ook dat hij jaren geleden heel succesvol een schuldsaneringstraject heeft doorlopen? Daarna laat hij al zijn geldzaken afhandelen door een financieel beheerder.' Waarom niet? Jack zal wel net als iedereen merken hoe makkelijk iedereen te veel geld uitgeeft... Dat zal hem nu niet meer overkomen.

"Dat dacht jij tenminste. En ik ook trouwens. Maar weet jij wel hoe krankzinnig duur water tegenwoordig is?" Hoezo?

"Jack heeft nu al jaren zijn administratie goed geregeld. En gister komt hij thuis en ligt daar op de mat in zijn flat een dwangbevel van Waternet. Inclusief gerechtelijike kosten 219 euro. Hij stortte ter plekke compleet in..." Kan ik me voorstellen als je zo goed je best doet...

"Dus ben ik meteen naar hem toegeggaan. Hij heeft toen waar ik bij was dat financiële administratiekantoor gebeld. Hij vroeg of zij deze betaling verwaarloosd hadden..." En toen?

"Ze keken het onmiddellijk na en vertelden dat die bewuste waterkosten al weken geleden waren afgeschreven." Daar zou je bij zo'n administratiekantoor ook wel op moeten kunnen rekenen... Waar heb je ze anders voor?

"Jack vroeg hun ook hoe het kon dat hij toch een dwangbevel had gekregen. Bel Waternet zelf even stelden ze voor..." En?

"Hij kreeg daar iemand van Klantenservice aan de lijn die het ging nakijken. En toen zei hij doodleuk dat die rekening inderdaad al weken geleden was betaald!" Maakte hij geen excuses?

"Hij zei geen 'sorry' als je dat bedoelt maar hij waardeerde het zeer dat Jack had gebeld want daardoor konden zij in het computerbestand nakijken waar een onjuiste koppeling was gemaakt..." Het is me wat móóis! Klantenservice betekent dat de klanten service ontvangen en niet het omgekeerde: de klanten moeten het bedrijf ondersteunen en controleren of zij hun werk wel goed hebben gedaan.

"Het was in ieder geval een opluchting voor Jack. Hij zat sowieso al niet zo goed zijn zijn vel." Dat verbaast me want hij doet altijd zo opgetogen over zijn vrijwilligersactiviteiten.

"Hij doet waardevol werk. Daar ging het niet om. Je weet toch ook wel dat de Roden het hebben verloren van de Blauwen?" Mijn hemel het zal bij jullie eens niet over voetbal gaan!

"Jack is een vriend en ik vind het een geluk dat dit nu is opgelost." Inderdaad. Dat is 1 - 0 voor jullie. Het is ook een waarschuwing om bij betalingen op je hoede te blijven. Computers zuigen ook wel eens wat uit hun duim. Hoewel de ontwikkelingen met robotten die van alles kunnen steeds sneller gaat. Je kunt er zeker van zijn dat er ook robotten kunnen worden gemaakt die het werk van anderen gaan controleren. De nieuwste robot die als huishond bij je kan werken is al kant en klaar. Vind je hem niet ontzettend spannend?

...ROBOTHOND KAN MET 17 GEWRICHTEN ALLE KANTEN UIT BEWEGEN...