Vreemde vogels bezoeken andere landen

  Mag ik u éven wat vragen? Zit hier vlees in of niet? Ja hoor. Vraagt u maar. Daar zijn we in deze supermarkt toch voor. Op het etiketje aan de achterkant staat of er vlees in deze pasta zit. Daar kunt u alles vinden.

Goed hoor. Maar het zijn zulke kleine lettertjes en ik heb mijn bril niet bij me. En dat is een hele lijst met ingrediënten... Nee mevrouw. Er zit géén vlees in. Eet u geen vlees?

Zo weinig mogelijk in ieder geval... Okay. Misschien kunt u dan iets uit deze heel uitgebreide vega-sortering kiezen? Er liggen allerlei mogelijkheden die in een handomdraai klaar worden gemaakt.

Dat zal wel vlug klaar zijn maar sorry... Ik vind het een tikkeltje eng. Er zitten van die gerechten bij gemaakt van insecten ziet u... Neemt u dan dit van de vegetarische slager eens. Dat smaakt heel goed.

O ja? U heeft het dus zelf wel eens gegeten? Vast wel. Voor mij is insecten eten bepaald niet revolutionair hoor. Ik heb al heel jong de vreemdste zaken opgepeuzeld. Uit allerlei landen en van primitieve volksstammen met zonderlinge tradities.

Echt waar? Maar U bent toch nog steeds heel jong? Student zeker? Dat klopt maar ik heb momenteel een tussenjaar. Mijn vader werkte vroeger op allerlei plaatsen in de wereld waar hij als psycholoog en hulpverlener naar toe werd gestuurd. Hij nam dan altijd vreemde gerechten van zo'n volksstam mee naar huis.

O jakkie... Vandaar dat U insekten gegeten hebt. En misschien ook schapenoog of zoiets?... Dat zat er ook bij. Mijn zus wou het ook nooit proeven maar ik at altijd alles op. Het waren soms hele eigenaardige happen maar ik at echt alles.

Voor mij had je dat niet gehoeven maar je was natuurlijk ook blij als je vader weer thuis was.  Mijn vader heeft heel wat jaren zulke lange reizen gemaakt en daar kon hij altijd ook veel over vertellen.

Mmm... Vast wel. Wat ga je trouwens studeren? Word je ook een expad? Nee hoor. Ik ga iets totaal anders doen. Dat weet ik zeker maar ik moet nog uitzoeken wat...

Vandaar dat tussenjaar? Dan kan je daar nog eens over nadenken toch? Ja. ... Vermoedelijk wordt het iets met communicatie. Daar kan je tegenwoordig op veel manieren in terecht. Ik ga nu naar het magazijn van de winkel. En U kunt ook weer verder toch?

Zeker. Veel succes met alles en hartelijk dank voor je hulp.