Van der Klein over sneeuwdepressie

  "Volgens mij bestaan er wél speciale sneeuwdepressies."
Waar haal je dat toch weer vandaan Van der Klein?

"Het is met dit kwakkelsneeuwweer net alsof je de volgende dagen en weken gedwongen wordt een winterslaap te houden."
Je bent toch geen hamster of ijsbeer of zoiets?

"IJsberen zijn anders prima gewend aan de winter. Die hebben juist ijs en sneeuw nodig. Jij bent in de war met vleermuizen en egels Phia Baruch. Beren  hebben ook een winterslaap en dan zakt de temperatuur wel iets in de winter maar net genoeg om ze wanneer dat nodig is snel wakker te maken."
"Mensen moeten sowieso minstens een uur per dag bewegen. Je gaat me niet wijs maken dat jij echt een winterslaap wilde houden. Te saai...

"Die neiging krijg je anders wel na al die overdreven opgedirkte maaltijden rond Kerst en vooral nu weer met Nieuwjaar waarbij je dan soms zelfs ook nog heftige gesprekken over diëten moet aanhoren. "
Nieuwjaar? De eerste maand van het nieuwe jaar 2019 is al bijna foetsie... Ik schrok zelfs toen ik gisteren nog een verlate nieuwjaarswens met de post kreeg.

"Oh... Die kaart is misschien alweer voor 2020. Soms willen mensen al hun liefdevolle mogelijk ook heimelijk liefdeloze wensen in één plons kwijt. Tenminste als je wel eens op Facebook kijkt en je ziet wat mensen elkaar daar allemaal wensen... Die kunnen je net zo goed naar de Noordpool als de Zuidpool wensen of naar beide tegelijk."
Daar is dus vaak geen touw aan vast te knopen maar waar hébben we het over. Zijn er al wetenschappelijke onderzoeken naar sneeuwdepressies gedaan? Ik weet wel dat ik vroeger bij mijn toenmalige kapper ooit gratis lichttherapie kreeg aangeboden?

"En stelde dat wat voor? Ik heb op Google gekeken en gezien dat winterdepressie te maken heeft met gebrek aan zonlicht waardoor je biologische klok ontregeld raakt."
Ja... Dat doet mij denken aan die wekker die ik alleen opwind als ik heel vroeg uit bed moet komen. Hij geeft een akelig schrapend geluid waardoor ik tenminste meteen opsta Maar ik vind sneeuw toch wel fantastisch.

"Wind die wekker de komende dagen maar op want ik heb juist gelezen dat je tegen de neiging in moet gaan om sneeuw als excuus te gebruiken om heel laat op te staan. Ga liever in de vroege morgen een flink eind wandelen want dan straalt er in de lucht veel meer gezondheid naar je uit door middel van een soort blauw licht."
Hmm... Behalve eergisteren zeker dan want toen had je die bloedmaan. 's Nachts en 's morgens vroeg. Nou ... Ik werd even wakker 's nachts en stond op en keek aan beide kanten van mijn huis naar boven maar ik zag totaal niets. En er is toch een behoorlijkie strook lucht om mijn huis heen te zien al woon ik in de stad.

"Anyway .., Daar kan ik ook niets aan doen. Je bent een figuur die de bloedmaan heeft mogen aanschouwen of je zult het allemaal tot 2037 moeten missen. En dat is toch wel om depressief van te worden...."