Guus: de millenniumhond

  Op weg naar de supermarkt komen we deze schapendoes met zijn bazin, een knappe slanke brunette, tegen. "Dit is onze hond Guus," reageert ze welwilllend op onze vragen. "Een schapendoes... Wij wilden graag een hond die past in een gezin van 5 mensen en 2 katten."

U zult dan wel een heel groot huis hebben .... " Gaat wel hoor. We hebben 3 dochters en die zijn allemaal even gek op Guus. Iedereen wil Guus altijd knuffelen. " We hadden het kunnen weten: Lois is niet alleen leuk om te zien maar draait er ook haar hand niet voor om met 5 mensen en 3 dieren haar leven en huis te delen. Wat zou dat voor impact hebben op de hond?

"Guus is een hond die dol op aandacht en hij kom bij onze dochters ook niets te kort." Dat geloven we onmiddellijk want Guus verliest elke belangstelling voor vreemdelingen die hem niet in het middelpunt plaatsen. Als je niet naar HEM kijkt besta je eenvoudig niet voor deze machtige en prachtig uitziende hond.

Lois bevestigt dat Guus misschien wel wat te veel verwend is."' Kan uw man er niet een beetje de rem op zetten dan? "Dat zou kunnen maar hij is ook stilletjes helemaal gek op Guus." De hond kijkt weg tijdens dit voor hem weinig belangwekkende gesprek.

Guus is typisch een hond van nu denk ik onderhand. Passend bij het patroon van de opkomende talentvolle millennialgeneratie. Guus is positie-bewust net als veel van die aankomende sterren, de jongeren die mede gevormd werden door de digitale wereld. Een heuse hondse VIP die heel direct laat blijken wat hij wel of niet wil. En een beetje applaus hoort als vanzelfsprekend daarbij. Dat komt hem toe.

"Hij is tegelijk bij ons gekomen met onze jongste kat," vertelt Lois. "Zij zijn ook gek op elkaar en spelen veel samen. De andere oudere kat accepteert dat wel. Maar die jongere kat was ook een voorbeeld voor Guus. Doordat hij zag hoe zijn kattenvriendje zich regelmatig waste is Guus dat gaan imiteren. "

Grappig ... Ook heel creatief eigenlijk. "Het zal wel niet zo vaak voorkomen, " bevestigt Lois, "maar Guus is dan ook een speciale hond doordat hij zichzelf regelmatig wast."

Nu ze het zegt... Hij maakt inderdaad ook een hele schone en coole indruk... Die Guus... Net als zoveel van die good-looking en snelle millennials van tegenwoordig.  .