Van der Klein in Rembrandt-mood

  "Het heeft een bijzondere betekenis dat wij nu door het Rembrandtpark dwalen. Hier vlakbij heb je ook de Nachtwachtlaan. Respect voor de Kunst met een hoofdletter... " Je gaat wel wat ver in je educatieve mood. Meestal laat je je niet zo meeslepen... Hoe komt dat?

"Ik dacht heel sterk aan het behang wat ik vroeger in mijn kamer had..." Bedoel je dat dát niet om áán te zien was?

"Het gaat er om dat ik de complete nachtwacht op de muur in die kamer had. Ik heb er laatst nog een oude foto van gezien maar je mag hem niet hebben. ik zei: niet hebben..." Okay. Dubbele ontkenning betekent een bevestiging. De foto bestaat maar reageer je niet ietwat te educatief en nostalgisch op dat Rembrandtgedoe?

"Beter dat mensen zich op cultuur storten dan op sommige andere dingen Baruch." Een mysterieus antwoord hoor. Welke dingen bedoel je?

"Dat hou ik lekker in het duister...." O . Dat gaat dan vast over de grote trend van nu: horror. Dat is de grote mode onder jongeren. Veel gespeeld onder jongeren.... Griezel-de-griezel en eng doen om maar heel veel indruk te maken... En dat geldt niet alleen als vorm van entertainment want qua nieuws vechten de reporters er ook om wie het meeste indruk maakt. Let maar eens op hoe overdreven vaak kleine incidenten worden opgeblazen tot grote rampen. Hoe dikwijls simpele gebeurtenissen worden opgeblazen waardoor mensen heel bang worden terwijl er maar heel weinig aan de hand is.

"Weinig Baruch... Als je nagaat dat het nieuws nu niet alleen zoals vroeger over je eigen dorp, stad en land gaat maar ook over allerlei steden en landen ver weg valt dat toch best wel mee. Tegenwoordig weet je ook binnen een paar seconden nieuws terwijl daar vroeger maanden over heen gingen." Zal wel. Bedankt voor je info maar dat is heel groot denken Van der Klein. Ik word er bijna duizelig van. Maar ik zag vanmorgen iets kleins in een tv-programma waar ik erg om lachen moest.

"Ik wéét wat dat was . Het ging over die schilderscusrsus in de Westerkerk in Rembrandtstijl. Daar deden allemaal leuke mensen aan mee als amateurschilder die in Rembrandtstijl wilden werken onder leiding van coaches met verstand van zaken. En enkele BN-ers die ook geschilderd werden. Er was een jong schilderesje bij dat André van Duin samen met zijn lievelingsdier wilde afbeelden... " Heel grappig: zijn lievelingsdier is de pinguin. Maar nu zul het krijgen Van der Klein. De maatschappelijk gevoelige kwestie. Eerst ging half Nederland als een razende aan het bakken maar nu komt daar ook nog schilderen bij om een nieuwe Rembrandt te kunnen worden."

"En ze gaan als gekken selfie's met pinguins maken..."' Ja, dat is weer goed voor een nieuwe horrortrend.

SCHILDERES GUUSJE VRAAGT AAN ANDRÉ VAN DUIN WAT ZIJN LIEVELINGSDIER IS OM DAT SAMEN  MET ANDRÉ AF TE BEELDEN...