Van der Klein: Ajax on top...

  "Mischien ben ik wel erg laat opgestaan vandaag. Ik denki dat ik nog een halve kater heb..." Je KAN toch geen kater hebben na gisteravond. Jullie gilden en brulden het dak van het huis.

"We belden je vanuit een heel klein cafeetje hoor. We MOESTEN jou eenvoudig bellen." Huh? Om kwart voor 12 's nachts? En alleen omdat Ajax toevallig wat beter voetbalt dan Real Madrid?

"Heel wat beter voetbalt bedoel je. Wij moesten deze historische avond wel met jou delen. We zijn tenslotte alledrie heel close bevriend. We konden jou daar absoluut niet buiten laten." Ik heb die afschuwelijke trionfantelijke kreten rondom jullie inderdaad ook gehoord. En jij beweerde dat je maar één biertje had gedronken.

"Nouja... Mogen wij als mannen ook eens wat op de belangrijkste dag van het jaar? Vergeet niet dat deze wedstrijd de hele wereld op stelten heeft gezet.... En met ons mee juichte vanwege de overwinning van Ajax. Het werd zelfs wereldnieuws. Heb je ze niet gezien? De headlines bij CNN en de BBC? En vandaag is er crisisberaad bij Real Madrid." Sorry. ... Ik heb er niet naar uitgekeken maar ik voel me met jullie weer helemaal terug op het schoolplein. Wat was er nu zo geweldig?

"Die vrije trap van Lasse Schöne zal ik mijn leven lang niet meer vergeten... En dat Real gewoon weggetikt werd door onze Frenky de Jong... Een dróóm... En de tomeloze inzet van Dusan Tadic... Machtig man.... " Een droom.... Wegtikken... Tomeloze inzet.... Nee...

"Stel je toch eens voor dat die hautaine club Real Madrid van minstens anderhalf miljard eurootjes door onze Mokumse straatvechters totaal met een klap is weggespeeld. Verpletterd ... Weet je wat ik denk? Van der Laan en Cruyff zaten boven in de lucht mee te kijken. En Cruyff zei: 'Kunnen we in de uitslag mijn rugnummer niet laten terugkomen?' Van der Laan was het daar uiteraard mee eens want hij mocht rugnummer 14 heel graag."De uitslag was inderdaad 1-4. Jij krijgt dus je zin Van der Klein. En die grap zal ik dezer dagen nog wel vaker zien langs komen. Had onze vriend trouwens ook zo'n kater vanmorgen?

"VALT WEL MEE. MAAKT NIET UIT. NAUWELIJKS MERKBAAR HOOR. HMM ... WAT WIL JE ? VOOR ZO'N TOPDAG HEB JE TOCH ZEKER ALLES...ALLES...ALLES OVER!"