De Vraag van Vandaag:

  Wat is erger het Media Virus of het angstwekkende Corona Virus? De zon komt nog op, de aarde draait door. Gisteren zag ik een flintertje maan. In een TV uitzending zag ik naar adem snakkende deskundigen in een felle concurrentie strijd gewikkeld over het virus en wat zij daarover wél en anderen niet weten.

Natuurlijk riep mijn verwaande buurman over de schutting, op 'veilige' afstand, dat het laatste corona virus al tijdens de incubatietijd heel besmettelijk is. En dat gebeurt dan al wel wanneer je nog geen verschijnselen hebt. Hij bekeek mij argwanend en vroeg: ”Waar ben je trouwens op vakantie geweest?” “Mooi weertje“: zei ik en liep mijn huis in. Achter mijn rug hoorde ik hem iets sputteren: “Je schat de ernst van de situatie niet op juiste waarde! Volg de media eens wat beter in plaats van de situatie ontkennen. Het is verschrikkelijk begrijp je dat niet? Je moet ook echt niet naar de sportschool te gaan!”

Ik zuchtte en pakte de lege flessen en een tas om naar de supermarkt te gaan.
Daar aangekomen zei mijn dakloze vriend dat ik wat aan de late kant was:”Veel is al weg, lijken wel de hamsterweken en dit is niet eens een Appie".

”Ik gaf hem de gebruikelijke bijdrage en hij pakte zijn boeltje in, wat mij ongewoon vroeg leek: “Is de buit binnen voor vandaag?”

"Dat zou ik niet willen beweren. Maar er komt nu helaas weinig binnen vandaag. Mensen laten zich totaal opfokken door de Moderne Media. Het lijkt af en toe of ik in een horror film verdwaald ben... "

Hij ging net op tijd opzij voor een stevig stappende dame die schokkerig een kinderwagen met inhoud door de drukte laveerde en gelijktijdig driftig haar mobiel insprak. Op de kinderwagen lagen 3 pakken toiletpapier uitgestald. 

"Er lijken opeens nogal wat spanningen te zijn ontstaan,"gaf ik toe.  

"Door die constante stroom van media-berichten worden veel mensen angstig en sommigen raken zelfs in paniek. Daarom houd ik nu eerder op met mijn werk.. . Genoeg voor vandaag. Nee... het is voor de mensen nu overleven en niet meer geven."

Ik zag hem uit een hoekje achter hem een keurige grote tas pakken en daarna  haalde hij zijn mountainbike van het slot.

"Ik ga er vandoor. Overigens heb ik nog niemand horen niezen hier voor de ingang... Saluti, tot de volgende keer!”

“Tot weerziens makker!”

AUTEUR: PETER VAN BERKUM 

ILLUSTRATIE: IVOR RAY