Onze man in Barcelona: het generatieverschil

  BARCELONA - "We gaan nu naar de volgende fase van de lock down in Barcelona. We zijn hier van de nulfase af naar 0.5 en eindelijk in fase 1 terecht gekomen...." Wat een idiote getallenreeks. Je kan toch veel makkelijker van fase i naar 2 en dan naar 3 doorgaan?
"Misschien heb je gelijk maar er zijn hier geen absoluut vastgestelde maatstaven en schema's voor. Het gaat om een lock down en niet om een huidcrême met een bepaalde zonnefactor. Zoiets van 10, 15 en dan verder door naar 50. Als alles goed gaat mogen we volgende week pas met Pinkster naar het strand waar we ons weer tegen de zon mogen beschermen met de beste factor..."

Van die keuze voor de zonnebrandcrême met de factor met het beste getal om jouw huid te beschermen kom ik op het overal bekend maken van iemands juiste leeftijd. Ik heb het dan over mensen boven de 25. Stel je voor dat je er uit ziet als een vrouw van 40 + maar je bént 60. Geen vrouw die dat graag vertelt...
"Veel mannen laten dat juiste leeftijdgetal ook niet altijd graag óver tafel gaan.' Hoewel er ook soms mensen zijn die zich heel goed verzorgen en trots zijn op hun presentatie "

Vind jij dat terecht? Ik snap niet dat de jonge generatie tegenwoordig zo makkelijk prijs geeft wat de leeftijd van hun vader of moeder etc. is. En om dat dan op een feestelijke gelegenheid zo rondtettert. Ik vind dat noal respectloos... "Tegenwoordig doen mensen niet zo moeilijk meer over leeftijden. Het is bovendien een goeie gelegenheid om naar een complimentje te vissen... Bent u - of jij natuurlijk - dat echt? Nóóit gedacht... Is dat echt waarrrr?"

Nouja... Maar als ik dan zoals jij vermoedt aan de overkant van de kamer geschrokken naar adem hap ... want wáárom verraden jullie dat geheim? "Zo zit dat niet. Helemaal niet. Zo tussen neus en lippen door wordt de leeftijd genoemd soms ook door iemand zelf zodat er dan een compliment kan worden geplaatst. Wat ziet u er goed uit!..."

En als dat niet opgepakt wordt? "Dan komt er een nieuwe situatie waarin opnieuw dit moment wordt gecreëerd. Iedereen doet graag aan dit spel mee. Men leeft zich helemaal in voor de juiste reactie: "Met de hand op mijn hart.... etc. etc."

In mijn ogen is zo'n jongere generatie dan toch heel respectlloos bezig . "Nee hoor. Ze tillen er gewoon niet zo zwaar aan. De jonge generatie is veel meer bezirg met zichzelf. Met Instagram, Tiktok en Snapshot of bloggen, nagels lakken en blenden."

Blenden? Wat is in vredesnaam blenden? "Daar zijn speciale blenders voor nodig. Odette Van der Molen heeft er een mooie sketch over neergezet op You Tube. "

Ik dacht dat een blender een apparaat was waarin je sappen mixt die zo gezond voor je zouden zijn....
"Kijk maar eens naar Odette Van der Molen. Op You Tube. Zij zet dat type heel goed neer met zo'n slepende stem. Tik maar in : Odette Make up Tutorial Versie 1. "

Heb haar net gevolgd. Dat was lachen! Inderdaad. Wat een geblender. Dankjewel. En bestaan zulke blenderdames dus echt? O... Je hebt er een paar getekend? Met de nieuwste trendy haarkleur? Ze zien er goed uit. Zeker. Prettige Pinksterdagen straks en smeer je goed in!
"Ja hoor. Dat beloof ik je. Met de hand op mijn hart..."

...DE DAMES ... ZIJ HEBBEN DE LAATSTE TRENDY HAARKLEUR EN BLENDEN ER OP LOS...

DOOR: MICHELL KOOPMAN / REDACTIE

ILLUSTRATIE : MICHELL KOOPMAN