Bomen die met elkaar communiceren

  Van mijn zeer wetenschappelijk geschoolde en lieve nichtje krijg ik een artikel in de app over Did you know trees can talk to each-other? Het artikel benadert 'bodemtechnisch' hoe die communcatie zich manifesteert. Het komt er op neer dat boomwortels met elkaar in verbinding staan en elkaar boodschappen sturen Zij doen dar via hun wortels die door schimmels worden gevuld en omgeven. Deze schimmeltjes vormen een voedingsbron voor die bomen en daarvoor ontvangen zij in retour 'suikers.' Net als wij dat kennen van internet kunnen de boomwortels elkaar zo boodschappen doorgeven ondergronds. Wij zien een boom normaal gesproken boven de grond maar de schatkist van-en-voor de boom zelf zit dus onder de grond. Er zijn altijd mensen geweest die dit heel goed wisten ook op een andere manier dan de huidige meer wetenschappelijk ingestelde natuuronderzoekers.

Deze moderne onderzoekers vonden uit dat oude bomen veel voedende 'suiker' naar jonge bomen sturen en dat zieke bomen of bomen die gaan sterven hun voedende reservevoorraden 'suikers' in de grond laten verdwijnen zodat andere bomen daar nieuwe kracht aan kunnen ontlenen. Planten kunnen verder ook boodschappen sturen naar andere planten via dIe schimmeltjes dat ze worden aangevallen. Als een plant dat signaal ontvangt kan er voordat de boosdoener de plant aanvalt soms een chemische stof als verdediging door de plant worden aangemaakt vanuit de wortels.

Het lijkt allemaal een beetje op internet en het 'wereldwijde web' want net als daar zijn er ook in de natuur in dat ondergrondse netwerk pestkoppen en wreedaards. Zo zijn er orchideeën - wat zijn ze schitterend vaak - die de voedingstoffen van anderen willen stelen. (Het doet denken aan trophee-women). En er zijn plantensoorten volgens onderzoekers als de zwarte walnoot die gif spuit in de plantenwortels om zich heen 'om zo rivalen de pas af te snijden'. (Dat doet een beetje denken aan fake news en gevaarlijke roddeltypes.)

Natuurlijk roept zo'n artikel de nodige vragen op. Er zijn meer mensen die net als ik al jaren intuïtief dit soort contacten hebben met de natuur. Zelf heb ik veel paranormaal werk gedaan en doe het nog in mindere mate maar vond het altijd al zo ergerlijk dat 'men' (wie dan ook) deze kennis voor zweverige onzin hield dat ik mij vooral daardoor toch in de meer zakelijk gerichte journalistiek heb begeven.

Ik kon mij ook heel goed voorstellen dat prinses Irene indertijd eveneens met veel onbegrip te maken had. Zij is ooit zo moedig geweest bekend te maken dat het mogelijk is met de natuur te communiceren buiten wat je gewoon visueel daarin kunt waarnemen.

De veranderingen door de corona-onzekerheid qua mentaliteit maken dat meer mensen minder oppervlakkig willen leven. Zij nemen nu meer tijd voor zichzelf en kunnen wel inzien dat je bepaalde onderwerpen ook uit je eigen omgeving op heel verschillende en soms onverwachte manieren kunt bekijken. Soms kan je niet anders dan recht door zee via de feiten tot bepaalde conclusies komen. Als de brug bijvoorbeeld open gaat en de doortocht geblokkeerd is moet je stilstaan en wachten. En in een drankje zit exact wat de apotheker weet wat goed voor jou is. Hij heeft het vast niet met de losse pols gemixt. Elke dosis is precies vastgesteld.

Twee benen op de grond houden is dus prima. Maar ik zou bepaalde zeer aanwezige figuren adviseren eens wat minder bot te lachen om mensen die wel intuïtief zaken kunnen inzien vanuit een heel ander uitgangspunt.
Het is misschien een stokpaardje van een zeer deskundig en tot vervelens toe allerlei talenten bezittend iemand dat 1 en 1 altijd twee blijft. Dat is een waarheid die klinkt als een klok. Er moeten handen tegen elkaar geslagen worden en dan heel hard "YES" geroepen worden.

Maar de ervaring leert ons ook dat het vertrekpunt van je gedachtengang terecht ook een andere wellicht niet makkelijk door iedereen te aanvaarden acceptatie kan omvatten. Gelukkig maar want de wereld is breed en van ons allemaal.

"YES" toch maar weer dan want het weten en het contact blijft. . 

WAT KUNNEN DE BOMEN ELKAAR HIER VERTELLEN...