Wanneer is modeontwerper DON weer terug

  Niemand weet het van zijn vrienden... Waar zit hij en hij is al zo lang weg. Hij heeft zijn belangrijkste assistent -tevens goede vriend- Ryan samen met zijn lievelingshond Pied-de-Poedel achtergelaten in zijn veel te grote modehuis. Met voldoende euro's en een propvolle koelkast.

Ryan voelt zich wanhopig alleen nu DON naar een geheim adres in Dubai is vertrokken. Maar de bijdehandte poedel laat hem iedere dag weten dat er minstens een uur gewandeld moet worden in het park. Daar komen alle knappe bazinnetjes van Pied-de-Poedels hondse vriendinnen langs want Pied is een STAR. Vandaar zijn adellijke lange naam. Desnoods sleuren de dames-honden hun bazinnen achter zich aan. Iedereen wil minstens even bij Pied-de-Poedel gezien worden. Wie niet? Hij is klasse.

Zijn echte baas DON heeft ook STAR-QUALITY maar assistent en vriend Ryan is blij als hij doodmoe van zijn hond weer naar huis terug mag. En nu gaan ze samen tv kijken want DON heeft net gebeld uit Dubai en gezegd dat binnenkort 'zijn corona-incubatietijd door hemzelf wordt opgeheven."

Ik had geen corona hoor maar ik had er de pest over in dat ik nu zelf geen fantastische grote shows meer kan geven met een propvolle zaal met rijen gouden stoeltjes van mijn fans gezellig naast elkaar."

Ryan zucht diep. Hij vindt de corona ook niet leuk maar om zomaar alles te ontvluchten... Dat zou hij nooit - nooit - doen.

Don praat verder "Ïk kon dit niet áán... Het maakte me zo dépri. Ik heb dagen lang aan mezelf gewerkt maar je weet hoeveel aandoeningen ik allemaal heb. Er kán geen corona bij. Ik heb naar zware klassieke concerten geluisterd en met een beroemde guru gesproken over het leven. Ik bedoel natuurlijk: over mijn leven. Ik heb mij laten ontgiften en eet nu alles gedurende 6 weken zoutloos en veggie. Dat was een verademing ... Zo hysterisch goed. Er gebeurde iets vreemds want ik voelde me tegelijk heel slecht en vreselijk goed. En ik wil hier in Dubai naar een grote modeshow van een bekende conculega uit Rome kijken op tv. Ik geef jullie opdracht dat ook thuis te doen want ik zal verrassend terugkomen met mijn nieuwe anti-corona-show."

"Kom je weer terug?"vraagt Ryan. "We missen je iedere dag zo... Kom alsjeblieft gauw weer. We waren zo ongerust over je... Natuurlijk kijken we ook vanaf de bank ... Wat een mooie - ik bedoel in vergelijking met jouw werk DON- wat een verschrikkelijk slechte show. Kom je gauw terug alsjeblieft. Dan gaan wij ook zonder zout en veggie ... AU..."

Voordat hij zijn zin heeft afgemaakt heeft Pied-de-Poedel hem waarschuwend in zijn hiel gebeten want naar een modeshow op tv kijken is één ding. Dat brengt deze hondse STAR nog wel op voor zijn baas maar veggie eten... "Ze gaan veel te ver met dat milieu," vindt hij. "Wafwaf... Afgelopen. Uit. "

Don gaat verder. Hij belooft Ryan: "Ik neem morgen de Jet. Al die grote merken stelen alles van ons jonge talenten zoals ik. Zelfs terwijl ik niet meer zo jong ben. Treurig. Kijk nu wat daar weer langs komt op het scherm. Helemaal dat tuttige 2019-stijltje. Totaal micro en nihilistisch. Ik kom eraan Ryan. Maak het huis goed schoon want volgende week heb je nergens anders meer tijd voor. Dan gaan we schetsen en knippen etc. Ik breng een grote verrassing mee. Het wordt weer DONS grote modeshow die fanatisch alles volgens de nieuwe trend gaat tillen en tellen. Ik heb een IDEE en we gaan cashen lieve vriend want daar wordt het langzamerhand ook weer tijd voor."

ILLUSTRATIE iVOR RAY - STORY LEONORE