JANTAMINIAU op Floriade Fashion Week 2012

Naar aanleiding van zijn samenwerking met Floriade 2012 geeft Jan Taminiau een Masterclass over Design & Duurzaamheid aan designstudenten. 

Deze bestaat uit vier delen waarvan de laatste twee plaatsvinden op 10 en 11 mei in het Open Atelier op het Floriade-terrein. 
Nederlandse Academies worden benaderd om 15 geïnteresseerde studenten te verzamelen voor deze masterclass. De opdracht: ontwerp op basis van het thema ‘Nature Extends’ compleet vanuit eigen visie, een ontwerp op een duurzame manier, met duurzame materialen. Tijdens de Floriade Fashion Show worden de 15 ontwerpen getoond aan het publiek. 
Van 7 tot 13 mei 2012 vindt ook de Floriade Fashion Week plaats. Thema is bewustwording voor Mode Design & Duurzaamheid, getoond vanuit verschillende invalshoeken en momenten. Het doel van Floriade 2012 is om de bezoeker te inspireren en ‘bewust’ te maken met het project ‘JANTAMINIAU inspired by Floriade 2012’. 
Zo houdt Lidewij Edelkoort een lezing, geeft catwalkfotograaf Peter Stigter een workshop straatfotografie en kunnen consumenten op 7 en 8 mei de workshop ‘Design Piece’ volgen van Peter Leferink, hoofddocent Mode aan AMFI.
De Floriade Fashion Show vindt plaats op vrijdag 11 mei, waarin de 5 unieke ontwerpen van JANTAMINIAU, de 15 masterclass pieces en de design piece van de workshop worden gepresenteerd. 

Ook is JANTAMINIAU verantwoordelijk voor het ontwerp van de Floriade 2012 bedrijfskleding waarbij hij werd geïnspireerd door klassieke tuinderskleding.
 
Floriade en JANTAMINIAU vinden elkaar in hun liefde voor cultuur, natuur, kwaliteit en duurzaamheid. Het merk JANTAMINIAU staat voor tijdloze, maar tevens eigentijdse schoonheid waarbij ambacht en tradities en het gebruik van technologie hoog in het vaandel staan. 
 
Maar ook de natuur en de vanzelfsprekende moeiteloosheid waarmee deze zich ontwikkelt en vormt, hebben een grote waarde voor de Nederlandse ontwerper. De natuur heeft deze schoonheid in zich, en daarnaast is belangrijk wat men met de natuur doet en wat er met de natuur gebeurd. 
 
Ook de vergankelijkheid en verwoestende kracht van de natuur zijn eveneens eigenschappen die JANTAMINIAU inspireren bij het ontwerpproces. 
 
Duurzaamheid is belangrijk: hergebruik van materialen, groot respect voor de natuur en de eeuwigheidswaarde van de creaties vormen hiervan het bewijs. Het merk JANTAMINIAU kijkt, evenals Floriade, met trots naar Nederlandse iconen, het Nederlands gedachtegoed en producten die met liefde in Nederland worden bedacht en geproduceerd.