Derde Henny Huisman Award gaat naar Frits Löhnen

CASTRICUM – Op de Dag van de Onbekende Held, 4 november, heeft presentator Henny Huisman, beschermheer van de stichting Nederland Positief, voor de derde keer de Henny Huisman Award uitgereikt. De onderscheiding werd op zijn landgoed in Castricum uitgereikt aan Frits Löhnen, de eerste Mental Coach ter wereld.


Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst in een feestelijke sfeer waarbij Frits Löhnen liet weten zeer aangenaam verrast te zijn door dit onverwachte blijk van waardering voor zijn werk.

Löhnen heeft het begrip Mental Coach zelf bedacht. Hij onderzocht wat denken is, wat bewustzijn, onderbewustzijn, gevoelens en emoties zijn. Hij bestudeerde ruim 25 jaar de effecten van mentale (in)spanning op de mens en is de grondlegger van de Mental Coaching Methodiek. Als hij zijn theorie uit de doeken doet, doet hij dat praktisch en overtuigend.

 

 

Vanuit zijn praktijk inspireert hij vele topmanagers, TV-persoonlijkheden en politici. Daarnaast heeft hij ook een aantal online cursussen ontwikkeld.

In 2009 heeft de stichting Nederland Positief het initiatief genomen voor de Henny Huisman Award. Deze onderscheiding draagt de naam van de beschermheer van Nederland Positief en is bedoeld voor onbekende Nederlanders die een zogeheten heldendaad hebben verricht. 

De winnaar krijgt naast een speciaal ontworpen sculptuur ook de titel Positiefste Held van Nederland. In 2009 werd de eerste Henny Huisman Award uitgereikt aan Lily Nieuwenhuizen (adamas-inloophuis.nl).

De tweede Henny Huisman Award werd uitgereikt aan René Blokzijl.

De onderscheiding werd dit jaar mogelijk gemaakt dankzij de ondersteuning van Talent Motivatie. Zij creëert bewustwording en ontwikkelt Talenten & Motivaties om daarmee met maximaal Plezier te werken, te leven & te beleven.

“En wij steunen Nederland Positief omdat wij graag het bewust beleven van Plezier stimuleren!”, laat Talent Motivatie enthousiast weten. De prijsuitreiking werd bijgewoond door model Sharon Pieksma, ambassadrice van Nederland Positief en Miss Dutch Fashion Day.