Van Der Klein beziet love documentaire

"Heb jij de laatste tijd nog wat sprankelends op tv gezien Baruch?"
Ach... Vond het niet leuk dat Gerard Joling niet kan zingen momenteel Van Der Klein.

"Voor iemand die altijd het hoogste woord voeren moet zal dat inderdaad niet meevallen. Ik heb ook nog een spannende documentaire over hersenwerking gezien."
Spannend? Over hersens... Dat snap ik niet.

"Ze hebben nu bewezen dat wie hartstochtelijk verliefd is en het alleen voor de seks doet..."
Vertel door! Ik kan het niet meer uithouden van de spanning!

"Ze hebben de hersens opgemeten en uitgevonden dat voor diegenen die Het alleen uit lust doen... "
Ja hoor. Zal wel. Wat heb nu je precies gehoord?

"Er zit in onze hersens een centrum wat ons besef van goed en kwaad regelt maar als we alleen voor liefdeloze seks gaan wordt dat tijdelijk totaal uitgeschakeld."
Liefdeloos? Wie heeft het recht dat van een ander vast te stellen? Zoiets klinkt alsof de wereld een sprookje is van Walt Disney. Dit is geen wetenschappelijk standpunt.

"Ik zag ze in die docu in een laboratorium de hersenwerking meten. Dus er moet toch objectief gesproken iets van waar zijn."
Liefde in een laboratorium? Laat me niet lachen! Tenzij er natuurlijk een geheime verhouding bestaat tussen de medewerkers aan het onderzoek of ergens in het lab maar dat kun je dan juist niet meten.

"Omgekeerd is er toch wel vastgesteld dat bij degenen die Het met een vaste partner doen de hersenwerking gelijkmatig blijft."
Wat zegt dat nu helemaal? Dat bewijst alleen maar dat het met al die gelijkmatigheid een vermoedelijk aangename aktie betreft waaraan een bepaalde spanning als verrassing ontbreekt. Hartverwarmend en helemaal Bouquetreeks. Maar niet per definitie beter. Dat kunnen ze mij in dat laboratorium heus niet wijsmaken Van Der Klein.

"Als documentaire vond ik het heel interessant. Of het waar is? Dat is wat anders. Ik denk dat dit onderzoek bedoeld is als richtlijn."
Om ons meer in de liefde te doen geloven? Dat doen we toch vanzelf doorgaans allemaal wel. Waarom zouden we daar zulke traditonele richtlijnen nog voor nodig hebben?

"Er zijn tegenwoordig veel mensen die een beetje bang zijn buiten de boot te vallen omdat ze niet aan het gemiddelde ideaal kunnen voldoen. Ze zijn bang om daarom afgewezen te worden."
O... Deze documentaire probeert dus het bewijs te leveren dat "echte liefde" alleen op die gemiddelde manier zou kunnen bestaan. Met toestemming van onzichtbare ouders natuurlijk. En verpletterende trouwjurken en ketens van gouden ringen en een 144-delig bestek vol mooie vorken en messen...

"Zo is het maar net."
Ik heb nog wat vorken en messen te veel. Wil je soms een stel van mij overnemen?

"Jij hebt toch geen plannen om een tegen-documentaire te maken Baruch? Door wie zou dat die anti-docu dan moeten worden goedgekeurd? Door Apple of Windows?"
Jaja... Die virtuele wereld sluipt toch zomaar ons echte leven binnen.Niks aan te doen.

"De virtuele wereld krijgt inderdaad steeds meer macht. We kunnen al niet meer zonder."
Laten we het ook niet overdrijven Van Der Klein. Zo'n onderzoekje bevat toch allemaal nep-kwalificaties. Kunstmatig. Iets voelt zoals het voelt. We kunen beter gewoon onszelf blijven en in onszelf geloven. Echt is echt.

"Kunstmatige intelligentie kan in de toekomst toch wel heel erg belangrijk worden. Denk maar aan de kolonisten die op Mars gaan landen. Daar is men al serieus mee bezig."
Zal wel maar dat is far away Van Der Klein. Waarheden als koeien hebben we wel vaker gehoord. Ook zij gaan voorbij. Voorlopig kunnen we het beter cool houden hier... De winter is tenslotte ook best een mooie tijd.