Van Der Klein bekijkt het jaar 2011

Hallo daar! Kijk eens even goed naar mij Baruch...
Ah... Jij hebt je vandaag verschanst achter een enorme roze bril. Is dat demonstratief?

Don't know. Maar vond het vandaag wel de dag om naar het afgelopen jaar terug te kijken.
Zie je het jaar 2011 soms liever door een roze bril? En kunnen we het daarbij s.v.p.-alsjeblieft- please ... niet over voetbal en Ajax hebben?

Waar dan wél over? Over aardverschuivingen, aanslagen en terreur? Het was een zwaar jaar.
Het milieu is toch wel groener geworden. En we hebben de dierenpolitie nu erbij gekregen.

Om maar iets positiefs te zeggen... Ik hoorde onze bekendste tv-presentatrice Mies Bouwman ook laatst zeggen dat zij als de positiefste vrouw van Nederland wordt gezien.
Er zijn dit jaar toch ook veel goeie dingen gebeurd?

Zoals bij jou... Jij ontving een Ridderorde van de Koningin dit jaar Baruch. Of beter geformuleerd... Je kreeg hem uit handen van Burgemeester Eberhard Van Der Laan.
Het was een indrukwekkende gebeurtenis en ik was er diep door geroerd.

Jammer genoeg moet ik op mijn Gouden Tomaat nog nog wel erg lang wachten... Grapje... Sorry. Je weet trouwens best dat zoiets in de politiek niet gebeurt want daar kan iemand net zo snel vallen als opstijgen.
Daar kan ik anders ook wel over meepraten Van Der Klein want er zijn dit jaar ook enkele zeer negatieve reacties bij mij binnengekomen.

Hoe sta jij daar dan tegenover?
Ik geloof dat het heel fijn en plezierig is als je gewaardeerd wordt en heel wat minder als andere mensen zich daardoor gekrenkt achten of je anoniem afkraken met rare verzinsels. Maar in essentie heb je toch alleen met jezelf te maken en met hoe jij jezelf innerlijk beschouwt. Dat wordt ook bedoeld met 'ergens boven staan.'

Ach ja... Een hatelijke opmerking onthult doorgaans meer over degene die deze opmerking plaatst dan over diegene die men ermee wil treffen.
Daarnaast kan ik je ook heel leuk nieuws over De Couturekrant melden Van Der Klein. Je weet dat het ingewikkeld is om de bezoekcijfers te zien. Maar de laatste maand kreeg ik bezoek en hulp van een deskundige om de statistiek te bekijken.

En? Hoeveel en wanneer?
Van 16 november tot 16 december 2011 hadden wij 14.415 Unieke Bezoekers...

Dat is extreem hoog.
Het werd ook veroorzaakt door een paar topverhalen. Dat heb je niet altijd in de hand. Maar ik viel zowat van mijn stoel toen ik het zag. Ik trilde gewoon een beetje toen ik het zag ... Ik kon het niet geloven en dacht eerst dat het een fout van Google was maar die doen alles goed. Toen twijfelde ik aan mezelf. Maar het was waar. Het is ook geweldig voor al die capabele professionals die graag en vanuit hun hart en overtuiging met onze redactie samenwerken.

Nu we toch in het emotionele vlak terechtkomen wil ik dan tot slot wel verklaren dat 2011 ook Het Jaar van de Bewustwording is gebleken.
Tot slot? Wat bedoel je daarmee? Moeten we opstaan en weggaan nu?

Weggaan hoeft niet. Dit is alleen iets wat ik graag in het algemeen wil vaststellen over de 2011-mentaliteit. Het is namelijk nu afgelopen met: Doe-maar-wat-je-wilt... Die levensstijl is uit. Nu is rekening-houden-met-anderen weer in.
O...Zie je dat zo? Een omkering dus. Bekijk-het-maar is dan in 2012 helemaal uit?

Bekijk het maar helemaal uit? Dat klopt ook weer niet helemaal Baruch want de contrôle op alles en iedereen wordt juist weer steeds groter.
Ach Van Der Klein... Als je maar weet hoe 'het heurt" toch?

Ja... Dan val je tenminste niet buiten Het Schema van het Grote Gemiddelde.