Een veel jongere minnaar

altVandaag brengt Harriet de koffie anders binnen dan gewoonlijk. Er zit haar iets dwars. Dat heb ik al eerder aan haar gemerkt maar vandaag rolt toch de story eruit. Ze is al weer enige tijd aan het daten maar ze was ongebruikelijk zwijgzaam over haar laatste nieuwe partner.

 

Ik krijg een foto te zien van een nog jonge man met stekeltjeshaar en een leuke lach op zijn gebruinde gezicht. Wat zijn hierbij in vredesnaam de haken en ogen die Harriet zo zwijgzaam en teneergeslagen maken?
Heeft deze boy ergens nog een partner? Zijn er schulden of woont hij nog bij een dominante grootvader? Of zijn er geheimen of nog andere skeletten in de kast?

 

Harriet onthult nadat zij wat aan een zakdoekje heeft gefrommeld dat hij al twee jaar gescheiden is en daaruit een paar zoontjes heeft. Zijn 'ex' heeft alweer een nieuwe partner en de kinderen logeren af en toe bij hem. Ze zit alleen zo met het leeftijdverschil want Harriet is 19 jaar ouder. Je zou het zo niet zeggen want hij ziet er iets ouder uit dan 30 en zij weer jonger dan 49.

 

Maar de buren hebben haar al 'vreemd aangekeken' toen Job weer eens een nacht gelogeerd had bij haar en vertrok. Haar broer (die autoverkoper is) heeft haar gedreigd niet meer met haar om te zullen gaan als zij deze relatie niet verbreekt. En als zij met Job buiten loopt en samen met hem op een terras gaat zitten wordt zij soms met beschuldigende blikken door daar aanwezige jongere vrije vrouwen aangestaard.

 

"Het zal nog erger worden,"zeg ik. "Ik had ooit ook jong en tamelijk amoreus mannelijk gezelschap en woonde met hem een wedstrijd bij. Toen kwam er een andere jongere man aan die mij jaloers aanstaarde. Ik weet niet waarom maar hij kon het niet hebben Daarna vroeg hij mij beschuldigend of ik mijn zoon had meegenomen..."

 

Wat zei je toen?


Ik keek hem zogenaamd verrast aan en antwoorde: "Laat ik nu denken dat u zijn vader was... Maar dat klopt dus ook al niet."

 

En toen? "Hij was razend. Hij wist niet wat hij zeggen moest want ik draaide de zaak om. Hij moest zich nu verantwoorden voor mij."

 

Harriet kan er gelukkig wel om lachen maar ze weet ook wat haar aan kritiek te wachten staat als zij met deze relatie met een veel jongere man doorgaat. Ik wijs haar erop dat de vrouwen die jaloers naar haar keken op het terras vonden dat zij een mogelijke kandidaat voor een relatie met één van hun in beslag nam. En aangezien Harriet al jaren geen auto meer rijdt is die breuk met haar broer toch ook wel overkomelijk.

 

Het is aan de andere kant natuurlijk wel jammer dat je buren je nu hun grasmaaimachine 's zomers niet meer lenen...

 

Harriet vindt het niet de moeite daarop te reageren. "Ik kan geen kinderen meer krijgen van hem," zegt ze. "Hij is nog zo jong en aantrekkelijk. Ik snap echt niet wat hij in me ziet."

 

Maakt hij ooit aanmerkingen op je? (Neen.) Heeft hij je ooit gevraagd met hem te trouwen? (Opnieuw heftig:neen.)

 

Vind je hem zelf aantrekkelijk als vaste vriend?

(Ja.)

 

Wat zijn dan de moeilijkheden afgezien van de reacties van de buitenwereld?

 

"Job is een fijn iemand om mee samen te zijn. Maar als hij weg is hoor je totaal niets. Later vertelt hij dan dat hij op zijn kinderen heeft gepast. Of hij is gaan zeilen. Maar al die tijd hoor je niets."

 

Denk je dat hij je in die bedriegt met een ander? (Neen. Maar je hoort soms 2 weken niets.Helemaal niets. En dan belt hij weer. Hij komt en het is allemaal weer even fijn.)

 

Je bent dus veel alleen in die relatie. Maar hij ziet er ook uit als een man die het best vindt dat hij ooit gescheiden is. Er is niets mis aan hem. Bij tijden is hij een vurig minnaar en hij is ook vast en zeker een goeie vader voor zijn zoons. Maar zijn animo voor dat soort volledige gezinsleven schoot al vroeg tekort. Hij is ten dele een vrijgezel. Ten dele. Daardoor heefdt hij veel ruimte ndig voor zichzelf. En hij heeft een oudere wijze vrouw nodig die hem daarin begrijpt.

 

Kennelijk ben jij voor hem die vrouw. En als je niet te veel van hem verwacht zal hij ook graag zijn diepste en ook meest innige emoties met jou delen. Het bevalt hem wat jij hem te bieden hebt omdat jij zonder allerlei gedoe aan zijn wensen tegemoet kunt komen. Als je de reacties van de buitenwereld negeert en niet teveel van hem vraagt kan jullie relatie jarenlang duren.

 

Geluk is broos en soms ontdek je midden in het spel dat je het best kunt doen met de kaarten die je in de hand hebt. Soms zijn die nog niet zo slecht.