Peter Rommers op Westerdoksdijk vol inspiratie.

 

altAMSTERDAM - De nieuwe collectie van couturier Peter Rommers is fris en inspirerend en sterk verbonden met de natuur. Er is heel wat te bekijken in zijn bijzondere store. Elk van zijn creaties creatie is authentiek en vertelt een uniek eigen verhaal. Over het mysterieuze parelgrijze hemelgewelf of de natuurlijke frisheid en tere pasteltinten passend bij een ontluikend voorjaar. Dat komt vooral ook door de bijzondere ambiance.

Vanuit het atelier van couturier Peter Rommers is er een prachtig uitzicht over het IJ, met aan de overkant het splinternieuwe filmmuseum Eye en aan de stadszijde het IJ-Dock, de toekomstige hotspot met het Paleis van Justitie, waterpolitie en jachthaven. Een inspirerende, levendige en cosmopolitische plek.

Soms wordt het plotseling donker in Rommers’ winkel als er weer een gigantisch cruiseschip voorbij komt varen. Maar over het algemeen is Rommers’ winkel door de metershoge ramen een zonovergoten winkel, waar zijn collectie optimaal tot haar recht komt.

De nieuwe zomercollectie is rijk aan afwisseling. Zo is er een een zachtgroene jurk met vlakken in beige en geel verfijnd gecombineerd met kant. De steentjes in het kant geven dit op het eerste oog simpele jurkje een feestelijke uitstraling, waardoor het geschikt is voor tal van gelegenheden. Zowel jurkjes als tops zijn deze zomer bij Peter Rommers off-shoulder. Soms kan hier een chiffon blouse onder worden gedragen.

Ook in deze collectie heeft Rommers weer veel aandacht besteed aan mantels en regenjassen. En gelukkig komt de rôbemanteau weer terug want enkele mantels van prachtige zijde zijn zo mooi gesneden ze gelijktijdig als jurk gedragen kunnen worden. Hoewel de nadruk van de collectie ligt op dagkleding voor de werkende vrouw, zijn er ook jurkjes waar de ontwerper zich helemaal heeft laten gaan met het materiaal.

Een voorbeeld hiervan is het cocktailjurkje met veren. Toch gaat Rommers nooit over de top. De typische simpele Rommers-belijning blijft elegant. In zijn creaties is een vrouw goed gekleed maar nooit verkleed.

Het komend seizoen wordt er hard gewerkt aan de Westerdoksdijk, niet alleen buiten, maar ook binnen bij Peter Rommers Couture. Met enige regelmaat exposeren bekende kunstenaars bij hem. Speciaal voor de expositie van Lenny Schröders glasobjecten voegde Rommers enkele nieuwe jurken, blouses en sjaals aan zijn collectie toe.

Daarnaast presenteert Rommers regelmatig met Best-Buys: nieuwe ontwerpen die een goede basis voor of handige aanvulling zijn op elke garderobe. De eerste Best-Buy is bijvoorbeeld een overgooierjurkje van zware zijde. Sportief te dragen met een t-shirt eronder, of juist feestelijk met bijpassende sjaal.