Sheila de Vries: ‘Mon Hommage à la Couture’

  Ter gelegenheid van haar gouden jubileum als Nederlands modeontwerpster, zet Sheila de Vries zich het komende jaar in als ambassadeur voor de Nederlandse couture. Met kleinschalige pop- p coutureshows en een reeks masterclasses, wil Sheila de Vries inspireren, verbinden en vernieuwen door een brug te slaan tussen de modetrends van het heden en verleden.

Met als thema ‘Mon Hommage à la Couture’ trapt Sheila de Vries eind april af met een reeks masterclasses om belangstellenden te inspireren -en vooral aan te moedigen- een persoonlijke kledingstijl te ontwikkelen. Hoe chique of slonzig je jezelf kleed; je draagt een boodschap uit!

Sheila de Vries : In de afgelopen decennia is er een opmerkelijke verandering geweest in de manier waarop Nederlanders zich kleden. Waar vroeger etiquette en gepaste kleding de norm waren bij belangrijke gelegenheden, lijkt dit tegenwoordig steeds minder het geval te zijn. Mijn missie is om het modegevoel weer aan te wakkeren met meer kleur en klasse in de samenleving."
En na enig nadenken voegt zij er aan toe: "Het is echt niet zo moeilijk een eigen- alledaagse look te ontwikkelen, want stijl is voor iedereen! Maar het is wel handig wanneer je een aantal basisregels kent en begrijpt hoe je kleding met patronen en kleuren kunt mixen en matchen."

Als couture-icoon heeft Sheila de Vries de afgelopen 50 jaar een stempel gedrukt op de vaderlandse couture. In haar nieuwe rol als ambassadeur voor de Nederlandse couture gaat Sheila de Vries een stap verder, maar dan terug in de tijd, naar de trends en mode tijdens de middeleeuwen in Nederland.

Sheila de Vries : Ik neem mijn deelnemers mee naar het Rijksmuseum en laat hen daar zien hoe kleurrijk de vroege middeleeuwen waren. Nederland heeft een rijke geschiedenis en cultuur als het gaat om etiquette en kleding om jezelf te onderscheiden. Door een bezoek aan het Rijksmuseum op te nemen in mijn masterclass, hoop ik deelnemers te inspireren en een zeker bewustzijn te ontwikkelen dat passende kleding veelzeggend is over je persoon en karakter... ‘Lang leve de couture!’

Sheila de Vries ontwerpt variërende couture. Naamsbekendheid verkreeg Sheila eerst in de VS halverwege de jaren tachtig met eigen ontwerpen voor het Amerikaanse warenhuis Sakowitz en een live-programma gericht op mode voor de Amerikaanse televisiezender QVC.

Daarna volgde Nederland en heeft ze sindsdien een stempel gedrukt op de Nederlandse modecultuur.

Bekende klanten die Sheila de Vries heeft gekleed zijn onder andere Barbara Sinatra, Jane Fonda, Linda de Mol, Tooske Ragas en Astrid Joosten. Bovenal heeft Sheila de Vries menige couturecreatie ontworpen voor Prinses Beatrix.

BIJ HAAR GOUDEN JUBILEUM ZEGT ZIJ: LANG LEVE DE COUTURE OOK IN ONZE TIJD ... ER IS EEN EIGEN STIJL VOOR IEDEREEN...

SHEILA DE VRIES NEEMT JE MEE NAAR HET RIJKSMUSEUM  EN LAAT DE NEDERLANDSE COUTURE UIT DE MIDDELEEUWEN ZIEN ... DAAR ERVAAR JE DE RIJKE

KLEEDCULTUUR VAN NEDERLAND WAAR ZIJ ZOVEEL VAN HOUDT ...