JANTAMINIAU op Floriade Fashion

altVoor zijn show op Floriade 2012 gaf Jan Taminiau een Masterclass over Design & Duurzaamheid aan designstudenten. Deze omvatte vier workshops. En hiervoor werden Nederlandse Academies benaderd om 15 geïnteresseerde studenten te verzamelen voor deze masterclass.

De opdracht luidde: ontwerp op basis van het thema ‘Nature Extends’ compleet vanuit eigen visie, een ontwerp op een duurzame manier, met duurzame materialen.

Tijdens de Floriade Fashion Show zijn de 15 ontwerpen getoond aan het publiek. Het thema bewustwording voor Mode Design & Duurzaamheid werd hierbij vanuit verschillende invalshoeken en momenten tot uitdrukking gebracht.

Floriade 2012 wil hierdoor de bezoeker inspireren en ‘bewust’ maken.

De Floriade Fashion Show vond plaats op vrijdag 11 mei in het Villa Flora Theater, waarbij de 5 unieke ontwerpen van JANTAMINIAU en de speciale design pieces van de workshop werden gepresenteerd. De studenten werden behalve door Jan Taminiau ook begeleid door Peter Leferink, hoofddocent Mode aan AMFI.

Support en expertise over duurzame ontwikkeling en materiaalkeuze werden hierbij aangeboden door Solidaridad, Made By, Textielmuseum Tilburg en Ecological Textiles.

Overigens is JANTAMINIAU ook verantwoordelijk voor het ontwerp van de Floriade 2012 bedrijfskleding waarbij hij werd geïnspireerd door klassieke tuinderskleding.