Show Claes Iversen opent AFW

 

altAMSTERDAM – Modeontwerper Claes Iversen verzorgt de openingsshow van de komende editie van Amsterdam Fashion Week (AFW). Deze show wordt mede mogelijk gemaakt door het tijdschrift Marie Claire, een uitgave van Sanoma Media, officiële mediapartner van AFW. De 17e editie van AFW vindt plaats van woensdag 11 tot en met zondag 15 juli 2012 op het Westergasterrein in Amsterdam. Het volledige catwalkprogramma wordt binnenkort bekendgemaakt.

Claes Iversen (Århus, Denemarken - 1977) wordt beschouwd als één van de meest getalenteerde ontwerpers van Nederland. Zijn collecties, die het midden houden tussen couture en prêt-à-porter, worden gekenmerkt door ultrafeminiene belijningen, luxueus materiaalgebruik en liefde voor detail, gecombineerd met een flinke dosis on-Nederlandse, understated glamour.

Iversen studeerde in 2006 af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en liep stage bij Viktor & Rolf.

In 2008, na het afronden van zijn Master’s Degree aan het Fashion Institute Arnhem, presenteerde Iversen zowel tijdens Paris Fashion Week als Amsterdam Fashion Week zijn eerste collectie. In datzelfde jaar won hij de Marie Claire Prix de la Mode Award in de categorie Best National Designer.