Sepehr Maghsoudi brengt sprookjesgodinnen op de Dam

altAMSTERDAM - Ontwerper Sepehr Maghsoudi presenteerde donderdag zijn 6e coutureshow op verschillende locaties als het Beursplein en de Dam in 's lands hoofdstad. Op deze typisch Amsterdamse locaties realiseerde de ontwerper met zijn kleurrijke gevolg een ware modebestorming waar het publiek volkomen door werd verrast. Zijn sprookjesachtige creaties zijn bij de echte fashionasta's al bekend maar wie voor het eerst met Sepehrs collectie in aanraking komt wordt haast op modieuze wijze betoverd...

Het was ook verrukkelijk zomerweer en vooral de vele toeristen keken hun ogen uit naar de fantastische flashy verschijningen gehuld in sierlijke gouden en zilveren gewaden. Het leek wel of er een aantal godinnen uit de Griekse mythen opeens naar onze wereld waren afgedaald. De modische kunst van Sepehr combineert fashion en theater als een heel oorspronkelijke vorm van imagebuilding.

Zijn collectie is deze keer gebaseerd op gewaden gemaakt van goudglanzende symetrisch gedessineerde kunstmatige stoffen die met veel geduld en vakmanschap in schitterende drapures rond hoofd en schouderzône een heel mooi effect bewerkstelligen.

Onder de prachtige trots door hartje Amsterdam voortschrijdende `godinnen` bevindt zich eveneens een gemaskerde zilverkleurige verschijning die als een zilveren bliksemstraal nogal angstaanjagend overkomt. En de slotcreatie, een lange mouwloze herdersbruine diep uitgesneden avondjurk is geheel bestikt met brede banden waarvan lange dunne uitgekamde witte wollen haren voor een verneveld beeld zorgen. Het is alsof hier een koninklijke creatie uit de hofkaarten van de Tarot door hem tot leven werd gewekt.

Een groot aandeel in deze show hebben de speciale schoenen en de dynamische in puntvormen uitgewerkte kapsels die `haarfijn` hierbij passen.

Zijn collectie past ook prima in deze tijd van netwerken en aandacht scoren. Maghsoudi zal volgend jaar de openingsshow verzorgen van de Floating Fashion Week (FFW).

Op de Floating Fashion Week (FFW) zal naast couture ook veel aandacht zijn voor duurzame mode. Het internationaal bekende model Tahnee Nikita Frijters, dit jaar gekroond tot Dutch Model of the Year 2012, zal de organisatie van de Floating Fashion Week (FFW) op zich nemen. Melissa Baas, winnares van het RTL-programma Benelux’ Next Topmodel, is als ambassadrice verbonden aan de eerste modeweek op het water. Couturier Sheila de Vries, Dutch Designer of the Year 2012, zal de openingshandeling verrichten.

De bekende architect prof. Cees Dam is aangetrokken als beschermheer van de modeweek op het water.