Jan Taminiau in Parijs met verfijnde collectie

 

altPARIJS - Niet op het officiële fashionprogramma, maar wel degelijk aanwezig in Parijs was Jan Taminiau. Ook hij showde er heel kordaat zijn nieuwste haute couture-collectie aan de internationale modepers. Poetic Clash, zo luidt de titel van Taminiaus nieuwste supermooie collectie. En een clash it was...

De designer uit Goirle strooide dit keer elementen van verschillende wereldse culturen in de mix met een bekoorlijk etnisch aandoende collectie als gevolg. Er worden vooral Afrikaanse tribalpatronen en Oezbeekse weeftechnieken in zijn collectie benut zonder het karakter van zijn eigen handschrift uit het oog te verliezen. Jan Taminiau werkt heel traditioneel maar dat past ook goed bij zijn etnische keuze.

Daarnaast speelde Taminiau met volumes op onverwachte plaatsen d.m.v. meters en meters aan tule en verraste hij met de hoeveelheid kleur. En ook kralen en kristallen ornamenten op de ontwerpen droegen bij aan een bijzonder 3D-effect, waarvoor Taminiau de vakkundige handen ineen sloeg met de meester-borduursels van Maison Lesage.

Het is voor alle couturiers een droom om met Maison Lesage te kunnen samenwerken. De onderneming bestaat al 125 jaar en alle grote namen in de Franse couture deden al een beroep op de borduursels die daar worden gemaakt door 42 borduur-artiesten die borduren als vak hebben en hun eigen interpretatie aan elk boorduursel geven.