Tony Cohen met vederlichte vrouwelijke collectie

altDe show van Tony Cohen op de AIFW munt uit door een bevallige en vederlichte belijning. Zijn collectie wordt gekenmerkt door een prettig draagbare daywear in een eerlijke en zonnige stijl. Nude, grey, black en neontinten maar ook cool roze domineren een onmiskenbaar aangenaam kleurenbeeld. In zijn jurken kunnen vrouwen de hele dag werken en zonder meer doorgaan naar een feest. "Wear it with a pair of killer heels and you can't go wrong," verklaart hij.

Zijn familie zit al enkele generaties lang in de kleding- en modewereld en Tony Cohen bleek al jong een natuurlijk talent te hebben voor mode en design. Maar daarmee alleen zou hij nooit zo ver gekomen zijn want de handelsgeest erfde hij van zijn oma die vintage designerkleding op de markt verkocht. Bepaalde mooie creaties uit haar collectie heeft hij nog steeds bewaard. Hij was ook iemand die al vroeg de waarde inzag van Japanse designers als Kenzo & Yamamoto en hij verkocht eveneens direct het Italiaanse merk Versace.

Aanvankelijk dacht hij er over een sportcarriére op te bouwen als prof in de baseballsport. Maar hij kwam toch onvermijdelijk weer daarop terug en belandde in het modevak. Na 8 jaar ervaring in Italië bouwde hij internationale bekendheid op met zijn Tony Cohen collectie.

Grotere en kleine afnemers waren ook geïnteresseerd in zijn luxueuze '2LOVETONYCOHEN' lijn die uitmunt door vakmanschap en aandacht voor details zoals met de hand gemaakte borduursels. .

Het is ook bekend dat Tony Cohen het belang van natuurlijke stoffen niet overschat. Kunststoffen kunnen ook heel mooi zijn volgens Tony en bij het maken voor minder milieuschade zorgen.