Paul Schulten eert iconen

 

altAMSTERDAM - In Hotel Okura schitterde de koningin van de catwalk, Manuela Loth, in de meest stijlvolle creaties tijdens de presentatie van de Haute Couture collectie 2012/2013 van couturier Paul Schulten. De inspiratie van Paul Schulten voor de Haute Couture collectie 2012/2013 vindt zijn oorsprong in de glamour van de internationale luxe industrie met betrekking tot filmsterren, Pop Dance iconen en operasterren.

Anderzijds vindt de oorsprong van de inspiratie zich in minimalistisch design op het gebied van architectuur, industrieel design met betrekking tot auto’s, interieur, kunst en zeer zeker ook muziek. Electronic Dance Music is een constante inspiratiebron voor Schulten. Hedendaagse namen als Armin van Buuren, Sander Kleinenberg zijn hier voorbeelden van.

Absoluut icoon in deze context is volgens de couturier “I feel love” van Donna Summer en Giorgio Monoder. Deze song is, na het overlijden van Summer op 18 mei j.l., opgenomen in het Library of Congress en behoort zo tot het Amerikaanse culturele erfgoed.

Al deze stromingen inspireren Schulten tot een collectie van een ogenschijnlijke eenvoud. Schulten bekend om zijn creativiteit en buitengewoon groot vakmanschap pakt uit met een collectie met “Trompe L’oeil”- achtige effecten.

Lijnen in jasjes zijn niet wat het lijken. Bijvoorbeeld: een simpele V-hals blijkt een zeer geconstrueerde kraagconstructie. Dit alles om de moderne couturevrouw naar een nog hoger niveau te tillen qua “shape” en “feel”.

De avondkleding is een subtiele verwijzing naar de glorieuze periode van de Disco Los Angeles Airport LAX, het vertrek en aankomstpunt van de grote sterren, New York Studio 54 en natuurlijk; IT.

Time flies when you having fun.