Coutureshow 2012 Mart Visser sophisticated

 

altAMSTERDAM - In zijn coutureshow van najaar 2012 / winter 2013 volgt couturier Mart Visser een prachtige uitspraak van Leonardo da Vinci. Deze zou gezegd hebben: “Simplicity is the only sophistication.” Visser zoekt naar vormen die direct contact maken met de golvende lijnen van het naakte lijf. Body conscious als leidraad toont hij een collectie vol van female power.

Zeer hooggehakt en loodstrak getailleerd showen Mart Vissers droomvrouwen een vrij hoog gesloten wintercollectie. Zijn voorliefde voor stoffen brengt hem tot het gebruik van nieuwe fantastische materialen. Ze zien er heerlijk soepel uit in structuur en in reliëf. Ook grove opengewerkte materialen. Alles van de meest vooraanstaande leveranciers. Zwart witte mêlee en ruiten, leer in al haar diversiteit, taftzijdes met reliëfstiksels.

Hier toont Giovanca een in meer betekenissen schitterende diamantblauwe avondjurk. Deze mannequin toonde al vaker zeer elegante creaties van de couturier maar is daarnaast ook een Nederlandse zangeres. Een aantal jaren geleden bracht zij haar eigen solo-album uit.

Vandaag is zij één van de droomvrouwen uit de coutureshow van Mart Visser die ook voor blauw in vele varianten gaat. Zoals nachtblauw, indigo en Yves-blue.

Voor een helder kleurenpalet zijn er jurken in knalpaars, koel oranje, brique, en olijfgroen.

De mooie bruid is verborgen onder een koepelvormige sluiter zedig in het wit. In een jurk met brede halslijn en schitterende top met lange mouwen en een golvende rok met een kleine sleep.