Ruitercreaties op nieuwe show Monique Collignon

 

altAMSTERDAM - Couturier Monique Collignon showt haar nieuwe collectie in een enorme grote hal in Villa ArenA. Er zijn honderden veelal jonge bezoekers die allemaal heel mooi gekleed als echte fashionfans in het halfduister luisteren naar krijgshaftige marsmuziek die keihard dreunt door de enorme hal. Collignon is een ster in modeland waar zij in het verleden ook voor gelauwerd werd met de Dutch Designer of the Year Award.

Grootste woonwinkelcentrum van Nederland

De Woonmall Villa ArenA is te vinden aan de ArenA Boulevard in Amsterdam Zuid-Oost. Ooit ontworpen door Benthem Crouwel Architecten werd dit met 75.000 m² het grootste woonwinkelcentrum van Nederland.

Monique Collignon is naast haar ontwerpen voor couture en sterren ook een Nederlandse modeontwerpster voor een groot publiek geworden.

Tot 2008 ontwierp zij alleen Haute Couture collecties. Tot de vraag groter werd naar een confectielijn. Klanten vonden het jammer dat er van alle couture ontwerpen maar 1 stuk was en na de show was het vaak ‘vechten’ om een kledingstuk.

Dit bracht Collignon op het idee om een prêt-à-porter collectie te maken naast de Haute Couture collectie. Deze prêt-à-porter draagt sinds 2011 de titel Couture Light. Zij werd ook de nieuwe designer van de Miss Nederland organisatie en werkt onder meer samen met de organisatie van Wehkamp

Haar nieuwe show draagt de titel Cavalry. De door het enorme geluidsvolume in de hal nu totaal overdonderde aanwezige gasten vragen zich juist af of de mannequins dadelijk in woeste hordes over de catwalk zullen galopperen als Kim Feenstra in deze ruiterachtige creatie als eerste de show opent. Na een schallende fanfare flaneert de fameuze maar heel bescheiden gebleven stralend/blonde mannequin als eerste voorbij.

Zij opent kalm en statig de nieuwe lijn van Monique Collignon waarin heel fantasierijk en gevarieerd tal van sportief elegante creaties worden getoond voor de ruiterfeesten en op de afterparty.