Inventieve collectie Monique Collignon

 

altAMSTERDAM- Bij een couturecollectie komt het er altijd op aan om stijlvol te blijven. Het gaat er daarbij dan ook om hoe je een luxueuze glamour ten toon kunt spreiden op een tijdloze manier. Bij couturiers kom je dat alleen al tegen bij hun stoffenkeuze die maakt dat zo'n creatie jarenlang heel bijzonder blijft. Toch kun je dan ook wel weer een tijdlang uitgekeken zijn op de kleur. Daarom heeft de snelle mode van de confectie een eigen bestaansreden verworven maar hier probeert men ook vaak de ideeën uit de couture over te nemen wat niet bepaald aangenaam is voor de couturiers.

Bij Monique Collignon kan de ontwerpster zowel de snelheid van het wisselend modebeeld benutten als ook een nieuw couturebeeld neerzetten omdat zij zich breed specialiseerde. In haar prêt-á-porter zijn heel veel inventieve ideetjes verwerkt. Hierdoor zien deze creaties er kostbaar uit.

Dit jaar gaat zij vooral voor zandkkleur en goud maar ook voor wijn- en jadegroen.Haar enkellange mantels worden gecombineerd met een soort leren leggings. De jassen hebben een hoog split midden achter. zakken met klep en hier en daar onverwacht geplooide delen als inzet.

Jurken zijn vaak voorzien van wijde breed geplooide rok. Een parelgrijze jurk heeft een hele lange rij knoopjes midden achter op de rug, korte mouwtjes met omslag en een leuke kraag met een inkeping achter. Iemand die zoiets draagt kan er dus op reken zowel van voren als van achteren door anderen geïntrigeerd te worden geïnspecteerd zonder er ook maar enigszins overdone uit te zien.

Dat is namelijk tegenwoordig ook een kwestie die heel erg speelt: omdat mensen in deze maatschappij elkaar steeds killer benaderen komen mensen soms aandacht te kort. Soms willen ze ook juist weer heel graag alleen zijn maar daar gaat het nu niet om. Om aandacht te scoren mag je af en toe best eens wat kunstjes uithalen door aparte kleding aan te trekken of iets anders bijzonders te verzinnen. Tenslotte is het veel te vermoeiend om dat altijd alleen door je mooie innerlijk of door je bezittingen voor elkaar te krijgen.

Toch zijn sommige mensen daar heel goed in. Soms omdat ze zo grappig of aardig zijn dat ze iedereen een goed gevoel mee kunnen geven. Maar er zijn ook mensen die zo innemend zijn als deze mannequin in deze opvallende goudkleurige creatie van Monique Collignon dat iedereen opkijkt.

Er gaat dan ook een ware schokgolf van welwillende aandacht bij de pers en aanwezige gasten door de zaal als zij met haar fijnzinnige Oosterse charme in deze gouden avondrôbe met brede zijden sjerp op de lange catwalk verschijnt.