Frans Molenaar speelt met modieuze details

 

altAMSTERDAM- In zijn nieuwe wintermodecollectie speelt Frans Molenaar met grote royale belijningen en kleine bijzondere details. Grijs en bruin worden in veel kleurvarianten toegepast. In grote wijde wollen winternantels en pantalonpakken en mantelpakjes. Kleine hazelnootkleurige getailleerde jacks geven een snel accent aan wijd vallende rokken. Een grijze jurk met overslagrok heeft een brede stofceintuur met grote vlindervormige strik middenvoor. Na veel grijze tweed volgt een opvallende serie roodachtig getinte tweed. Met een mooi mantelpak met leuke zakken afgezet met een klepje van zwart fluweel.

Bij de jadegroene blouse vormt een ballonmouw met een heel lang manchet tot halverwege de elleboog een aangenaam ogend detail. Hierna kijkt de zaal plezierig verrast op door een serie jurken en jassen en pakken in roze en lila neontinten. Een mantel in compleet neonroze zal het volslagen onmogelijk maken om te verdwalen omdat iedereen deze flitsende jas nog wekenlang op het netvlies houdt. Er is ook een slank makende jurk in diamantblauwe en neonroze lengtebanen.

Veel jassen, pakken en ensembles in hardroze en groen. Getoond met in dezelfde kleur ingeverfde Stetson dameshoed en schoenen. Heerlijk draagbare groot geruite heuplange tweedjasjes. Het silhouet van slank gesneden leren zwarte pantalon op de kattig hoge en dunne hakjes herhaalt zich. Er verschijnt nu een hele serie leverkleurige pakken met mantelpakjes met een jasje waarvan de jaspanden middenvoor golvend aansluiten op elkaar en afgebiesd zijn met zwart. Een knap ontwerp en heel afslankend. Er golft een dankbaar extra applaus door de zaal.

Veel applaus oogst ook een serie zwarte jurken en pakken waarbij een elegant patroon van brede opgestikte zwart fluwelen banden de aandacht trekt. Avondjurken in zwart met lage halslijn of van mooie zware zijde en met lange mouw. Als luchtige jurk alleen met smalle schouderbandjes of heel laag strapless uitgesneden met bloemvormige bustelijn.

De bruidegom verschijnt in een schitterend bruidskostuum. Dit was wel te verwachten want Frans Molenaar maakt ook herenmode en de bruidegom is dan ook een plaatje om te zien.

Het is heel amusant want hij is eveneens een twijfelende bruidegom. Hij biedt zijn bouquet zwarte bloemen aanvankelijk aan verschillende mannequins in het zwart op de catwalk aan. Maar uiteindelijk gaat hij samen met het straplessbruidje zo gelukkig als van de laatste bladzijde uit de Bouquetreeks te verwachten valt gearmd over de planken.

Nu verschijnt Frans Molenaar in een zwart zijden kostuum met zwart zijden overhemd om samen met zijn team een langdurig applaus in ontvangst te nemen.

Daarna spoedt een ieder zich gretig naar de schitterende wit marmeren hal van het Amstelhotel waar op verschillende etages allerlei mensen worden geïnterviewd en gefilmd en iedereen geniet tussen de heen en weer dravende fotografen met smaak en gezellig van de drankjes en de bekende bitterballen.