Ronald Kolk en The New Gatsby

 

altAMSTERDAM- In een feestelijke en zeer luxueuze sfeer toont Ronald Kolk zijn couturecollectie voor dit najaar met het thema The New Gatsby. In het NH Grand Hotel Krasnapolsky in de hoofdstad verdringen de gasten zich vol verwachting terwijl ze tussen de vele lange rijen stoelen door de hun toegewezen plaats ontdekken. Onder de toeschouwers bevinden zich bekende actrices en toneelspelers maar ook een balletdanser die straks op de catwalk met zijn talentvolle optreden het topstuk van de show zal aankondigen. Naast de vele creatieve aanwezigen zijn er diverse fashionasta's vaak maar niet átijd gekleed in een Ronald Kolk.

Onder de gasten bevinden bevinden zich ook veel zakelijke contacten en de pers die zich vooral achter in de zaal concentreert op en rond het speciale podium hier gebouwd voor de fotografen. Eindelijk zit iedereen.

Naast mij zitten rechts een zakenman uit de wereld van vastgoed met zijn partner die concerten organiseert. Zij heeft een Italiaanse handtas in de vorm van een muziekinstrument! Mijn andere zijde wordt geflankeerd door twee medewerksters aan de bekende AmsterdaM Fashionweek. Samen bewonderen we deze mooie en bijzondere handtas en dan dooft het licht.

Aan de show van de collectie die is geïnspireerd door de late Victoriaanse tijd gaat allereerst een jazzconcert vooraf door de jonge nu al wereldberoemde zangeres Karsu Donmez. Zij is een Nederlandse van Turkse afkomst en wordt begeleid door superjazzy spelende musici. Ze zingt en speelt aan een grote vleugel onder een enorme kroonluchter vol schitterende kristallen de sterren van de hemel. Haar sterke open stemgeluid brengt iedereen meteen in de swinging mood die past bij The New Gatsby, thema van deze show.

Wij zijn nu door de muziek terug in het begin van de jazz-periode. En dat is goed te zien aan de vele zwierige en luxueuze creaties die op de catwalk worden getoond. Er komt een breed winters kleurenpalet van vaak glinsterende stoffen.

Er zijn bijpassende stijlvolle en kunstzinnige hoofddeksels ontwikkeld en het langgerekte silhouet van die vroegere tijden is helemaal terug.

Mooie kastanje tinten en bruisend rood. Delfts blauw en huidkleur. Sprankelende doorkijkstoffen. De kracht van Ronald Kolk is dat zijn creaties steeds de spanning van de nieuwe lijnen mixen met zijn persoonlijke speelse fantasie.

Al zijn creaties vertonen iets extra waardoor je het meteen herkent. Ja... Dat kan niet missen ... Wat zij daar draagt móet wel couture zijn...