Comfortabele couture bij Peter Rommers

 

altAMSTERDAM - Eén van de meest consistente ontwerpers in Nederland, is Peter Rommers. Al jaren lukt het hem om zijn eigen label, Peter Rommers Couture, vaste voet te houden en twee keer per jaar een draagbare couturecollectie neer te zetten. Dat is zoals insiders uit de modewereld weten ronduit knap. Ook de nieuwe herfstcollectie die hij begin september in zijn eigen zaak al showde aan zijn vaste clientèle, ziet er weer voortreffelijk uit.

Deze keer gaat het om een opvallend ingetogen collectie, van hoogwaardige materialen in warme herfstkleuren als mosgroen, oker en bruin. De korte strak gesneden jurkjes, waar Peter Rommers lang het patent op leek te hebben, hebben plaats gemaakt voor licht uitlopende jurkjes tot net op de knie: Peter Rommers’ New Look.

Peter Rommers heeft van zijn riante winkelruimte aan het IJ ook een interessant trefpunt weten te maken waar naast zijn eigen creativiteit andere belangrijke kunstenaars werkstukken uit hun oeuvre mogen tonen tijdens een van tevoren afgesproken periode. Ook daardoor zijn er veel nieuwe belangstellenden voor zijn couturecollectie.

Voor hun organiseert hij samen met zijn directe overburen Restaurant Nevy, op zondagmiddag 28 oktober een event: tijdens een speciaal samengesteld diner wordt de nieuwste wintercollectie geshowd.

Een ideaal samengaan van fashion en food tijdens een autumn afternoon.