De 25ste collectie van Paul Schulten

altAMSTERDAM - De Haute Couture Collectie 2013 is de vijfentwintigste collectie van Paul Schulten. Dit bracht Schulten ertoe terug te blikken op twee manieren. Enerzijds met het gevoel en adoratie voor de couture van toen, gekoppeld aan de huidige situatie. In 1986, als beginnend ontwerper en coupeur, waren de helden van die tijd; Yves Saint Laurent, Hubert de Givenchy en Emanuel Ungaro.

“Hoe maak je dit soort kleren” was de vraag die Schulten fascineerde. Vijfentwintig jaar later en opgeleid door de beste vakmensen, zoals bijvoorbeeld Edgar Vos, heeft Schulten zich ontwikkeld tot één van de beste vakmensen, zo niet de beste, van Nederland op zowel technisch als creatief gebied.

Grappig is dan in retrospectief dat Schulten nu op dit niveau Haute Couture kan realiseren.

What a way to look back.

Anderzijds blikt Schulten terug, omdat hij is gevraagd de eerste gastexposant te zijn in het nieuw te openen museum in Ootmarsum van de toonaangevende schilder Ton Schulten op 25 april, de dag dat de schilder 75 jaar wordt.

Schulten zal dan een overzicht verzorgen van zijn werk en een boek c.q. document presenteren, dat een goed beeld schetst van het technische en creatieve hoogstaande werk van de couturier.