Mart Visser overtreft zichzelf in coutureshow zomer 2013

 

altAMSTERDAM - De zaal loopt vol bij Mart Vissers coutureshow in het hoofdstedelijk Hilton waar de kostbare auto's af en aan rijden met zijn trouwe cliënten. Het is duf regenachtig weer en bovendien astrologisch bekeken vandaag ongunstig qua stand van de planeten. Met Mercurius Retrograde kun je bijvoorbeeld met techniek of anderszins behoorlijk pech hebben. We hadden al even computerpech. En bij aankomst blijkt dat Mart Vissers Dame Du Salon Elly Koot het bericht betreurt van Belgische gasten die reeds onderweg waren maar door zwaar weer genoodzaakt werden weer naar huis terug te keren.

Dat heb je met Mercurius Retrogade wat het ook moge zijn. In die periode kan je ook beter geen contract afsluiten want dat loopt vaak fout. Je moet het in ieder geval vaker herlezen.

Couturiers sluiten tegenwoordig regelmatig belangrijke contracten af want alleen de geliefde mooie couturecreaties maken volstaat zakelijk al lang niet meer. En het verschil tussen een gemiddelde fashiondesigner en een echte couturier is dat contract met een grote zakelijke partij en dan vooral de effectieve uitwerking daarvan.

Mart Visser kan zich bijvoorbeeld beroemen op talloze collecties gebaseerd op uiteenlopende thema's waardoor zijn ervaring en kennis als vakman steeds meer toenam.

Het zijn de mooie details en de durf om een eigen beeld neer te zetten waardoor je onmiddellijk de echte couturier herkent. De mannequins in deze nieuwe zomercollectie tonen zeer uiteenlopende creaties qua thema. Toch laat de totale show een harmonieuze indruk achter. Misschien komt dat ook doordat Mart Visser niet zo zwaar leunt op een thema maar ruimte heeft voor een indrukwekkend en smaakvolk design van een blok zwart of wit en goud zowel bij jurken als pakken.

Zo kun je dan als couturier een vorm van schilderkunst introduceren want van zo'n slankmakende zwarte jurk met een brede gouden baan aan de onderkant houdt niemand een oog af.

Moderne vrouwen komen in deze show ook zeker niet tekort door de lange wijde pants en wijdvallende organza blousons. Het moet heerlijk zijn om het ruisen van een blouse van taft en zo'n speciale halslijn als een krachtige support om je heen te voelen. Dat is een vorm van creatieve energie die mensen kan overspoelen die zich op chic in een eenzame moeilijke situatie moeten begeven.

Het is alsof de mannequins zweven door de grote donkere zaal waarin alleen de drie podia met een barre zijn verlicht waarover zij hun ronde lopen voordat zij achter een zwart gordijn verdwijnen. De ademloos toekijkende gasten die rond de podia verzameld zijn breken herhaaldelijk uit in een spontaan applaus.

Dit is ook een vernieuwende show. Met lichaamsvolgende maar vooral vrouwvriendelijke couture. Hoewel hij veel shades of black als basis toont zijn er ook de zachte vriendelijke kleuren als peach, light coral, zachtgeel en lilac.

En vitaal rood maar ook een jonge stijl in helder en stralend zonnegeel waardoor je weer dat speciale gevoel krijgt van een nieuwe zomer die in aantocht is. Vol kracht en zon die je vooral op een dag als vandaag met wijd open armen tegemoet zou willen snellen.