Glanzende combinaties bij Peter Rommers

 

altAMSTERDAM - Tegenwoordig brengen de couturiers hun collecties steeds vaker op een bijzondere manier onder de aandacht of worden terughoudender met het geven van een show. Ook de bekende ontwerper Peter Rommers showde vorige week zijn voorjaarscollectie 2013 op een heel aparte wijze. Hij deed dit namelijk tijdens een intiem diner in zijn winkel aan de Westerdoksdijk. In zijn nieuwe show toonde hij opnieuw een zeer actuele collectie: jong, kleurrijk en fantastisch prettig draagbaar...

Oranje, frisgroen, bleu, zilvergrijs en paars wisselen elkaar op een sprankelende manier af, of ... zijn juist op een verrassende manier met elkaar gecombineerd. Juist die mogelijkheden om de verschillende kledingstukken met elkaar te combineren is een van de aantrekkelijke kanten van het nieuwe concept voor het voorjaar van Peter Rommers.

Zo kunnen er met zes verschillende stuks (top, hemdje, broek, rok, bustier, colbert) wel tien heel verschillende outfits worden samengesteld die zowel voor overdag, tijdens cocktail of in de avond kun nen worden gedragen. Knap bedacht en een ideale reisgarderobe! Materialen (satijn, dubbele zijde-crèpe) vallen soepel en hebben een luxe uitstraling. Roklengtes variëren van kort tot net op de knie.

Jasjes zijn deze keer slank in de schouders, maar hebben vaak ruimte in de rug. Ook de wat meer klassieke mantelpakken hebben een ‘girly twist’ door een spannende inzet van strasssteentjes. En natuurlijk staan ook nu weer de mooi gesneden jurkjes on top. Een zwart satijnen jurkje met iets uitlopende rok is nu al dé Little Black Dress van dit seizoen!

Een opvallende set is een top, rok en jas van grijs/blauwe katoen in een waterig dessin. En dan de showstopper... Een zijden avondjurk met handgeschilderd bloemmotief en gestileerde leren bloemen op de halter. Dit is typerend voor Peter Rommers-creaties: de belijning is simpel, maar de details zijn telkens weer zeer verrassend en origineel.

Tijdloos en eveneens ook ... bijdetijds.