Sheila De Vries en de vrouwen van Purper

 

altAMSTERDAM - Het is akelig koud de hele week. "Een snijdende wind," constateerde fashiondesigner Sheila De Vries die een exclusieve avondshow geeft voor haar klanten in haar winkel Sheila & Gideon Collections in de Cornelis Schuytstraat. "Maar ondanks het ijskoude weer presenteren wij vanavond toch veel lange luchtige zomerjurken met een lage rug." Sheila De Vries werd onder meer bekend door de prachtige couture die zij ontwerpt voor Koningin Beatrix. Iedereen wacht met spanning op De Jurk van 30 april. Maar vanavond wordt haar show gepresenteerd door ... de actrices van Purper.

Zij laten in haar winkel in de hoofdstad haar nieuwe collectie zien. Met veel lange jurken en kaftans voor iedere maat en figuur. Van slankmakende voile en kantachtige materialen. Sheila reist de hele wereld af voor deze unieke stoffen waarvan zij zeer verschillende creaties maakt. Deze keer adviseert zij haar klanten voor de zomer altijd iets van zwart en wit in de kast te hebben. En dat mag ook best in een dessin zijn uitgevoerd.

Sheila maakt prachtige feelgood-jurken die iedere vrouw zowel op een gala als op een avond thuis fasntastisch staan. Jasjes met een meesterlijk dessin, bijzondere tassen, schoenen en sieraden naar eigen ontwerp. En Gideon toont markante jacks voor de moderne man. 

Alle actrices van Purper hebben hun eigen onnavolgbare manier om de creaties van Sheila aan de klanten te tonen. De markante verschijning van Gerrie Van der Klei is onvergetelijk als zij tijdens haar ronde in een lange krijtwitte en rechte jurk van opengewerkt materiaal vol waardigheid met een grote donkere bril op snel een slokje uit een glas wijn gapt. Zoiets zul je een echte mannequin nóóit zien doen. Céline Purcell met haar grappige uitstraling is eenvoudig zichzelf.

Ook de blonde Mylou Frencken maakt tijdens deze show wat vrolijke danspassen die herinneren aan de Zumba van de sportschool. Enkele van de klanten van Sheila vertellen mij tijdens de afterparty deze show zo waarderen "omdat hier nu eens dames met echte rondingen te zien zijn die ieder hun eigen stijl hebben..." Dat klopt want de mysterieuze gratie van professionele mannequins is echt een vak apart. Toch weet Sheila's muze Anouk Van Nes als getraind danseres in een lange zwarte galajurk deze stijl met haar bijzondere flair goed te presenteren.

Het publiek houdt af en toe de adem in bij deze bijzondere Purper-presentatie. Maar hoe verrassend is dit theaterseizoen waar in plaats van vier heren in rokkostuum nu eens een groep van vier vrouwen in rok op de bühne als Purper optreedt. Vier dames die van wanten weten! De Purper Ladies zijn Gerrie Van der Klei, Anouk Van Nes, Céline Purcell en Mylou Frencken.

Vier vakvrouwen ook die hun sporen in het theater ruimschoots hebben verdiend en garant staan voor topkwaliteit, passend bij de Purper traditie. Een traditie die zich in het komend seizoen zal vernieuwen en verdiepen. Vrouwen van verschillende leeftijd en achtergrond die het publiek een avondlang zinnig entertainen. Vrouwen met lef, gein en geweldige stemmen. Het moet een Purper op haar best worden. Uniek. Als genre op zich, niet te imiteren.
Thema: Hoe staan vrouwen van verschillende leeftijden vandaag de dag in het leven? Een onderwerp dat met een gezonde dosis zelfspot tot een hilarische theateravond zal leiden.
Fasten your seatbelts: de Purper Ladies komen eraan! Het wordt een heerlijk avondje uit!

De voorstelling wordt gemaakt onder toeziend oog van Purper-coryfee Frans Mulder.
De regie is in handen van Frans Schraven.

 
Zie voor meer informatie: www.purper.eu