Mattijs van Bergen kandidaat International Woolmark Prize

altModeontwerper Mattijs van Bergen is door een internationaal comité geselecteerd als de Nederlandse kandidaat voor de aankomende Europese finale van de gerenommeerde International Woolmark Prize. Hij neemt het op tegen 9 Europese aanstormende talenten. Aan de regionale finales in de overige 4 werelddelen nemen 39 designers deel. Het eerste deel van de wedstrijd is een Europese finale in juni 2013.

Mattijs van Bergen laat in Milaan een zestal schetsen en één uitgevoerde outfit in Merino wol zien aan de internationale jury. Zij kiezen één Europese winnaar, die een prijs van 50.000 Australische Dollars ontvangt. In januari 2014 volgt de wereldwijde finale. De beste collectie wordt beloond met de International Woolmark Prize, 100.000 Australische Dollars en verkoop in toonaangevende winkels als Harvey Nichols (Londen), Joyce (China) en David Jones (Australië).

Van Bergen: “Ik ben vereerd voor de Woolmark Prize genomineerd te zijn en het op te nemen tegen de sterke selectie ontwerpers. Voor eerdere winnaars als Yves Saint Laurent en Karl Lagerfeld heeft het veel betekend, ik hoop op een zelfde succes!”

Binnen Mattijs’ persoonlijke handschrift van geplisseerde textuur en glamourous metallics kijkt Mattijs ernaar uit om Merino wol te gebruiken.

De zes looks die Mattijs speciaal voor de finale creëert zijn ook onderdeel van zijn collectie voor autumn-winter 2014-2015.