Sheila De Vries ontwerpt voor Witteveen Mode

altModeontwerpster Sheila De Vries ontwerpt een speciale collectie voor het Nederlandse modebedrijf Witteveen Mode. Deze ‘Sheila De Vries voor Witteveen’ collectie is najaar 2013 in de meer dan honderd Witteveen-winkels verkrijgbaar. Zowel Sheila De Vries als de algemeen directeur van Witteveen, Barbara van Kolfschoten, zijn zeer enthousiast over de samenwerking.

Barbara van Kolfschoten, die al sinds 1998 aan het roer van het succesvolle Witteveen staat: “De Sheila De Vries voor Witteveen collectie vertegenwoordigt helemaal het Witteveen-gevoel: draagbare collecties voor de modebewuste volwassen vrouw.”

Sheila De Vries is eveneens buitengewoon verheugd over de samenwerking: “Ik vind het fantastisch om zo mijn ontwerpen en mode-ideeën met heel veel vrouwen te delen. Wat mij enorm aanspreekt is dat Witteveen veel aandacht schenkt aan pasvorm en details. Ook de mooie kwaliteit stoffen van Witteveen vind ik heel belangrijk.”

Witteveen Mode is een zelfstandig Nederlands modebedrijf met meer dan honderd eigen winkels verspreid door het land. Witteveen richt zich op de modebewuste volwassen vrouw. De collectie wordt onder eigen Witteveen label geproduceerd en is exclusief verkrijgbaar in alle Witteveen winkels.

Barbara van Kolfschoten is sinds 1998 algemeen directeur, en sinds 2005 – via een management buy-out – mede-eigenaar.

Sheila De Vries zit al veertig jaar in het modevak, en begon met een klein boetiekje in de Oude Leliestraat in Amsterdam. Nu werkt zij vanuit een coutureatelier in de Amsterdamse Cornelis Schuytstraat. Sinds 2003 ontwerpt deze gelauwerde Grande Dame van de Mode ook voor prinses Beatrix. In de jaren tachtig kleedde zij sterren als Jane Fonda en Barbara Sinatra en leverde zij collecties aan warenhuis Saks Fifth Avenue en Neiman Marcus.

Verder werkt De Vries voor de modeacademie in Istanbul, waar ze regelmatig masterclasses geeft.