Percy’s sprankelende ontwerpen in modeboek

 

altAMSTERDAM - Percy Irausquin was een van de meest geliefde modeontwerpers van Nederland. Zijn ontwerpen zijn wars van pretentie, chic, glamourous en kleurrijk. Nadrukkelijk bedoeld om het leven te vieren en daarmee een weerslag van hoe Percy zelf in het leven stond. Vijf jaar geleden overleed Percy geheel onverwacht, slechts 39 jaar oud.

Carin Verbruggen en Ferry Drenthem Soesman doen nu een oude belofte aan hem gestand: het fotograferen van een ruime en representatieve keuze uit de hoogtepunten van zijn oeuvre. 

Dat heeft geresulteerd in een prachtig boek met een voorwoord van fashionjournalist Fiona Hering. Percy Irausquin. With Love for Love is een hommage aan Percy’s sprankelende ontwerpen. In het boek zijn, behalve foto’s van zijn jurken, ook ontwerptekeningen van Percy zelf opgenomen, waardoor een persoonlijk en intiem portret van de ontwerper is ontstaan.

Een must have voor zijn nog altijd talrijke fans en een bron van inspiratie voor elke modeliefhebber.

In 2008 nam Irausquin de Dutch Designer of the Year Award in ontvangst en werd hij tijdens de Dutch Model Awards gelauwerd met de titel Dutch Designer of the Year.
Percy Irausquin. With Love for Love is verschenen bij uitgeverij Lecturis.