Nino Lettieri op Alta Roma

altROME - Dit is de veelbesproken woman-in-red (met een Frans accent in het Engels!) van Nino Lettieri die op de Alta Roma de creaties van zijn collectie ss2014 laat zien. Het is ongetwijfeld met de beste bedoelingen dat deze sterke show nu buiten wordt gepresenteerd op de miltaire polobaan in Rome. Het is dan wel mooi zonnig weer maar met een temperatuur van 33 graden ook wel afzien voor de modellen die deze veel omvattende collectie onder grote belangstelling presenteren. Als altijd met een van weinig fantasie getuigende muzikal begeleiding houdt Nino Lettieri ook deze voor zijn couture streng de hand aan bij voorbaat geslaagde classics die in voorname stoffen zijn uitgevoerd en vaak zijn voorzien van een bladvormige plastic garnering.

Het is een combi van vormtraditie met een accent van kunststof waarin de stijlen uit verschillende tijden bij elkaar komen. De functionaliteit van zijn collectie voorziet nu ook in een couturecreatie voor de vrouw die bepaald niet onder stoelen of banken wenst te steken dat zij in verwachting in verwachting is.

Als altijd brengt Nino Lettieri stijlvolle en tamelijk klassieke creaties in een onberispelijke belijning. Niets specifieks nieuws -wat deze presentatie betreft- onder de zon.  Toch heeft hij een grote aanhang onder well to do ambitieuze dertigers en outgoing veertigers vanwege het slank afkledende karakter van zijn luxueuze en ook mooie dagkleding en opvallende verzorgd uitgevoerde avondjurken.

Ben benieuwd wat Alta Roma verder op de catwalk gaat presenteren.