Show Sepehr Maghsoudi weerspiegelt de tijdgeest

 

altTijdens de druk bezochte show van Sepehr Maghsoudi op de Amsterdamse Fashon Week tuimelen pers en publiek van fragment naar fragment in een opzienbarende show. Gepresenteerd wordt een breed opgezette collectie vol image-creaties en draagmode zowel voor haar als voor hem. Sepehr, oorspronkelijk afkomstig uit Iran, maakte al eerder couture waarin machtige sprookjesachtige figuren tot leven leken te zijn gekomen.

Zijn imponerende reusachtige tovenaressen en heksen zijn echter nu veranderd in prinsessen want zijn creativiteit weerspiegelt heel sterk de geest van de tijd. Tijdens deze presentatie die hij Walking out of Shadow heeft genoemd gaat hij niet als eerder uit van sprookjeswezens uit een betoverde wereld maar van de verwende en gehaaste dames en heren uit de echte wereld.

Zijn show wordt geopend met een elegante lange diamantblauwe jurk met een sierlijke detaillering van wit kant. Het Maxima-blauw komt vaker terug in soepel draagbare korte en lange jassen en vormt een grondtoon in het heldere kleurenspel.

De vervolgens door hem luxueus gelanceerde namaak-prinsessen dragen verder glamourtops in stralende kleuren op lange avondrokken met hoog split, grote wijde avondbroeken met korte leren colberts of zomerse jurkjes met rokken met etages.

Lange en korte goudachtige jurken van semi-transparante stoffen soms met sleep zijn bezaaid met wit met gouden rozen zoals dat bij de luxueuze beauties hoort. Er zijn ook versieringen van veren en dons en latex.
Het is een creatieve show. Hier zijn dan ook volop de prinsessen van de Fashion Week te herkennen. De visagie en de kapsels van Coby Van Tol passen perfect bij het plaatje van The Rich andThe Famous van onze tijd.

Sepehr komt uit een familie waar veel mensen al professioneel met mode bezig zijn. Zijn vader die ook op de show te gast is had al een eigen designerlijn. Hij heeft zijn talent om ook heel coole en vernieuwende mannenmode te maken zeker niet van een vreemde.

We zien korte en lange mannenjassen op een witte korte broek met wit T-shirt. Of op een lange wijde rok wat verwijst naar culturen waar mannen lange gewaden dragen. Een keurig donker colbert kan halverwege de mouw roodbruin verkleuren. En de grote shawl op een herenjas blijkt ook een capuchon te kunnen zijn.

En al die mannen houden van leuke jassen met etages als een soort overflap of deelritsen in het voorpand. De gehaast voortlopende mannen zijn net als de vrouwen dingetjesmensen met van alles aan en bij zich. Zo is er een mooie zwarte prinses in een prachtige zilveren dingetjesjurk met oranje vleugels.

Eenvoud is hier niet het kenmerk van het ware. De mannelijke modellen dragen steeds iets extra met zich mee. Een indrukwekkend grote leren aktetas of ze lopen met een grote ketting met hanger in hun hand.
Is dat een talisman om de brave borsten tegen de verwende snel geïrriteerde prinsessen te beschermen? Daaronder bevindt zich tenslotte ook de druk versierde veelkleurige nepkoningin - een enge vrouw- die zo van de kaart uit het kaartspel lijkt te zijn weggelopen.

Maar Pepijn Spijkerman die vocaal de show heel gevoelig begeleidt met eigen gemaakte teksten en gitaar zingt het al: ...You don't have tot compromise... It goes on and on... It's quite allright...

En dat is zeker waar voor Sepehr Maghsoudi die voor een internationale onderneming die games op de markt brengt kleding voor dansvideo's mag maken. En de ontwerper kennende zal dat er ook wel weer heel spannend uit gaan zien.