Bruisend modeweekend in centrum Eindhoven

 

altEINDHOVEN - Op vrijdag 6 en zaterdag 7 september vindt It’s Fashion Weekend! plaats. Het publieksevenement voor mode en design in hartje Eindhoven, omlijst met live muziek, hangouts, workshops, streetart en expo’s.Met bijzondere items zoals de helderblauwe Fashion Design Route. Door de hele binnenstad worden uiteenlopende mode-gerelateerde activiteiten georganiseerd, met elkaar verbonden door een opvallende helderblauwe route.

Deze Fashion Design Route bestaat uit een foto-expositie van mode- en designtalenten uit Eindhoven. Op de Kleine Berg en in de Bergstraat worden de modeshows gelopen over een unieke catwalk, bovenop auto’s.

Daarnaast kan er geshopt worden bij mini winkeltjes van de trunksale. In Heuvel Eindhoven zijn tien verschillende modeshows te zien en een pop-up winkel It’s A Klere Klub. Het Piazza Center heeft een vol programma met modeshows, gecombineerd met urban dance en een roof top party.

De Hooghuisstraat wordt getransformeerd tot één lange catwalk als podium voor de presentatie van de nieuwste high fashion collecties en de X-factor winnaar van 2013, Harris. Admirant Shopping organiseert een hoogwaardige designmarkt met workshops en ‘live at work’ presentaties die de ambacht en het proces achter design en mode laten zien.

YOU ARE HERE organiseert in samenwerking met het Van Abbemuseum de multidisciplinaire modeshow “YOU ARE HERE x Van Abbemuseum” op de eerste verdieping in de Witte Dame.

De kunstcollectie van het Van Abbemuseum wordt hierbij gepresenteerd in combinatie met de Spring/Summer collectie 2014 van ontwerpers zoals; Femke Agema, Elsien Gringhuis, Marcha Hüskes, Monique Poolmans, studioRUIG en de L’eefstijl.

Om de batterij weer op te laden naast het shoppen zijn er diverse hangouts, zoals op de Markt, voor de Bijenkorf en in de Oude Rechtbank. Op de Markt kun je relaxen bij een heus zwembad, Legs Only met daaromheen modepresentaties en live muziek.

Maar ook het G-Star RAW Tailored Atelier huist daar, waar je een gepersonaliseerde jeans kan laten ontwerpen of een oude G-Star jeans weer tot leven kan brengen.

It’s Fashion Weekend wordt mede mogelijk gemaakt door:SOEC, Eindhoven365, Van Abbemuseum, De Klerk en Pullman hotel.