Sophisticated woman bij Mart Visser

altAMSTERDAM - In zijn sfeervolle salon opent Mart Visser vandaag persoonlijk zijn nieuwe en andere coutureshow voor de winter. Deze keer worden er namelijk geen lange rijen met toeschouwers uit het hele land protocollair ontvangen en binnengeleid door een brigade van oplettende hosts. Wel worden de gasten voor de coutureshow warm ontvangen maar in plaats van een theatrale locatie wacht nu slechts de salon als simpele catwalk.

De couturier heeft in zijn carriére al zoveel grote shows neergezet met zijn team maar de laaste keer na één van zijn enorme shows in een luxueus hotel voor een massaal publiek dacht hij met weemoed terug aan de bekoorlijke eenvoud van de vroegere shows van Max Heymans. Een modeman die leefde vanuit een sterke overtuiging. Een grote voorganger als couturier door zijn persoonlijke kracht en stijl.

De tijden zijn veranderd en het is heel lang geleden maar er zijn iconen die in de herinnering blijven voortleven. "Zoals Max Heymans... Madame Chanel werd hij genoemd, vanwege zijn liefde voor de Parijse mode. Geld was niet belangrijk, als het maar ‘tres haute couture’ was..." Dat laatste zou je nu echt niet meer kunnen zeggen. Dat gebeurt ook niet.

Die sfeer is onherroepelijk voorbij maar het verlangen uit die tijd naar karakter en stijl blijft inspireren. Zijn hang naar de ‘Golden Years of Haute Couture’; de hoogtijdagen van de Parijse couture huizen in de jaren vijftig gaf Mart Visser de kracht om weer de verbinding te leggen tussen wie men wenst te zijn in kleine en in grote kring.

In zijn nieuwe coutureshow zie je de sophisticated woman die zichzelf blijft. Haar kleding accentueert haar aantrekkingskracht maar neemt het niet over. De creatie op deze foto is bijvoorbeeld heel natuurlijk en prettig draagbaar. De stof van de jurk doet denken aan boomschors en de make is verrassend harmonieus door de versierende vest-delen in tegengestelde kleuren die maken dat je wel moet blijven kijken. Wat ziet zij er leuk uit! 

Meer nieuws over deze karakteristieke en stijlvaste coutureshow volgt binnenkort.